Newcastle United: Το ρόστερ για τη σεζόν 2020-21

Με ελπίδες για κάτι καλύτερο από την περσινή μετριότατη σεζόν, η Newcastle στοχεύει σε ένα καλύτερο «πλασάρισμα» στο βαθμολογικό πίνακα.

 

Τερματοφύλακες

 

Τα πράγματα στον «άσο» είναι ξεκάθαρα για τη Newcastle. Ο Martin Dubravka ουκ ολίγες φορές κρατούσε μόνος πέρυσι την ομάδα, και θα κληθεί να κάνει το ίδιο και φέτος, παρότι στις πρώτες αγωνιστικές θα απουσιάζει, λόγω τραυματισμού. Ο νεαρός Gillespie και ο Darlow θα διεκδικήσουν τη θέση, καλούμενοι να καλύψουν τη μεγάλη απουσία του Σλοβάκου, όποτε χρειαστεί.

 

 

Κεντρικοί αμυντικοί

 

Κατά πολλούς, είναι επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού για τους «Magpies». Schar και Lascelles αποτελούν τους πιο ποιοτικούς παίκτες στη θέση, όμως κι οι δυο αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Κι αν αναλογιστεί κανείς και την αρχική απουσία του Dubravka, στις αρχές της σεζόν θα υπάρχει «θέμα». Dummet, Fernandez και Clark καλούνται να «βγάλουν τα κάστανα» από τη φωτιά και να ανταποκριθούν στις περιστάσεις.

 

Ακραίοι αμυντικοί

 

Στις θέσεις των ακραίων αμυντικών, η Newcastle έχει ορισμένες καλές επιλογές. Για το αριστερό άκρο της άμυνας, η ενίσχυση ήρθε με τον Jamal Lewis, ο οποίος ήταν ένας εκ των καλύτερων νεαρών παικτών της Norwich. Στη θέση αυτή, κυρίως για κάλυψη, υπολογίζεται και ο Matt Ritchie.

Για το δεξί άκρο, υπάρχουν τρεις επιλογές. Ο Yedlin, αν δεν τραυματιστεί, θα πάρει την πλειοψηφία των παιχνιδιών στη θέση αυτή. Ο Manquillo είναι αρκετά μέτριος, ενώ ο Krafth λειτουργεί ως «πασπαρτού», αφού παίζει σε κάθε θέση της άμυνας, ή ακόμα και σαν χαφ, αν χρειαστεί, κάνοντας απλώς τα βασικά.

 

 

Κεντρικοί μέσοι

 

Ο Steve Bruce διαθέτει μερικούς ενδιαφέροντες παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση. Ο Hayden είναι ένας αρκετά σκληροτράχηλος μέσος, ενώ η προσθήκη του Hendrick μπορεί να συμβάλει τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά. Ο Jonjo Shelvey, εφ’ όσον μείνει υγιής, μπορεί να δώσει σπουδαίες βοήθειες με την ποιότητα που διαθέτει, ιδιαίτερα στο «πονεμένο» επιθετικό μισό της ομάδας. Τα αδέρφια Longstaff, Sean και Matthew, επίσης θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.

 

Ακραίοι επιθετικοί

 

Πολλά βασίζονται στους μεσοεπιθετικούς των «Magpies», με την υπόλοιπη ομάδα να παίζει συντηρητικά και αυτούς να πρέπει να δημιουργήσουν, υπό προϋποθέσεις αντεπίθεσης, το γκολ. Ο Almiron θα πρέπει σίγουρα να γίνει πιο ουσιώδης στο παιχνίδι του, ενώ περισσότερα αναμένεται να προσφέρει και ο Saint-Maximin. Η προσθήκη του Ryan Fraser προσθέτει δύναμη και καλή σέντρα στα άκρα, ενώ πιο περιορισμένο χρόνο συμμετοχής αναμένεται να έχει ο Christian Atsu.

 

 

Κεντρικοί επιθετικοί

 

Πέρυσι, το πρόβλημα στην επίθεση της Newcastle ήταν αρκετά φανερό. Αυτό καλείται να λύσει ο Callum Wilson, που ερχόμενος στο Tyneside, πρέπει να «ματώσει» τα δίχτυα. Ο Joelinton πλέον έχει υψηλότερο ανταγωνισμό για τη θέση του βασικού επιθετικού, και καλείται να διεκδικήσει τη θέση του, σκοράροντας παραπάνω. Ο Gayle, όταν ξεπεράσει τον τραυματισμό του, θα παίξει σίγουρα, ενώ περιορισμένες είναι οι πιθανότητες να δούμε τον Yoshinori Muto. Τέλος, ο Andy Carrol, αν μείνει μακρυά από τραυματισμούς, μπορεί να δώσει λίγα πράγματα στην ομάδα του Bruce.

 

Συμπερασματικά, σε σχέση με πέρυσι η Newcastle έχει ενισχυθεί πολύ πιο ουσιαστικά, ειδικά σε θέσεις όπου υπήρχαν κενά. Αν καταφέρει να μείνει μακρυά από τραυματισμούς, κι εφ’ όσον οι ποιοτικοί παίκτες «βγουν» μπροστά, μια θέση στη πρώτη δεκάδα μπορεί να τεθεί σαν στόχος. Αρκεί η σφιχτή άμυνα και οι αντεπιθέσεις να εφαρμοστούν σωστά από τους παίκτες του Steve Bruce.