Νικ Πόουπ: «Τις επόμενες σεζόν η εθνική Αγγλίας θα έχει πολλούς από τη Νιούκαστλ»

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Athletic ο Νικ Πόουπ μίλησε για τη μεταγραφή του στη Νιούκαστλ και τις μελλοντικές του φιλοδοξίες.

Ο Νικ Πόουπ συμπέρανε από τις συζητήσεις με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ότι το ποδόσφαιρο δεύτερης κατηγορίας θα επηρέαζε αρνητικά τις ελπίδες του για επιλογή στην εθνική ομάδα της Αγγλιας . Ο 30χρονος γνώριζε ότι έπρεπε να φύγει από την Μπέρνλι και παρόλο που υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους πρώτης κατηγορίας, εξακολουθούσε να είναι ανήσυχος.

«Έμαθα για το ενδιαφέρον της Νιούκαστλ μόλις τελείωσε η σεζόν και προσπάθησα να μην ενθουσιαστώ πολύ, γιατί δεν θέλεις να προτρέχεις. Τα πράγματα μπορούν εύκολα να πάνε στραβά με τις μεταγραφές», δήλωσε ο Πόουπ . «Αλλά, την ίδια στιγμή, δεν μπορούσα να μην ενθουσιαστώ. Υπήρχαν και άλλες επιλογές, ναι, αλλά αυτό ήταν το βήμα που πραγματικά ήθελα να κάνω, στην καριέρα μου και στη ζωή μου.

Θέλω να είμαι ένας τερματοφύλακας που συνεχώς πιέζει τον εαυτό μου για να φτάσει στο καλύτερο επίπεδο. Όταν αποσυρθώ, θέλω να κοιτάζω πίσω και να σκέφτομαι: “Πήρα το μέγιστο από τον εαυτό μου και βελτιώθηκα”. Αυτό διαμόρφωσε αυτή την απόφαση μου γιατί, ένας σύλλογος με αυτή τη φιλοδοξία και την επιθυμία να κερδίζει τρόπαια, εκεί ήξερα ότι έπρεπε να είμαι. Όταν σου δίνεται μια τέτοια ευκαιρία, την αρπάζεις με τα δύο χέρια.

«Τις επόμενες σεζόν, φαντάζομαι ότι οι αποστολές της εθνικής Αγγλίας θα έχουν τακτικά πολλούς παίκτες της Νιούκαστλ», λέει ο Pope. «Αυτό είναι κάτι που θα εξετάσουν και άλλοι – θα δουν ότι η Νιούκαστλ είναι ένας δρόμος προς την ομάδα της Αγγλίας τώρα. Δεν μπορώ να φανταστώ πολλές άλλες ομάδες στις οποίες ένας παίκτης της Αγγλίας θα προτιμούσε να υπογράψει από τη Νιούκαστλ αυτή τη στιγμή. Μέσα στο ποδόσφαιρο, ο κόσμος βλέπει το Νιούκαστλ ως ένα συναρπαστικό μέρος για να είσαι τώρα. Αυτή είναι η εικόνα του συλλόγου που είχα στο μυαλό μου και γι’ αυτό είμαι εδώ».

Συντάκτης: Νικόλας Παύλου

Κάντε ένα Like στη σελίδα μας στο Facebook αν δεν το έχετε ήδη κάνει!