Νίκι Μπατ ο διάδοχος του Νέβιλ στην Σάλφορντ Σίτι!

Ο Γκάρι Νέβιλ αποτελεί παρελθόν από τη διοίκηση της Σάλφορντ Σίτι και ο Νίκι Μπατ θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Σάλφορντ, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της League Two.

Ο Γκάρι Νέβιλ ήταν διευθύνων σύμβουλος της Σάλφορντ τα τελευταία χρόνια, αλλά πλέον θα παραμείνει συνιδιοκτήτης, με τον διάδοχό του να είναι ο Νίκι Μπατ. Ο Νέβιλ ανέλαβε το ρόλο σε βάση μερικής απασχόλησης αφού μαζί με τους πρώην συμπαίκτες του στην «class ’92» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπατ, Φιλ Νέβιλ, Πολ Σκόουλς και Ράιαν Γκιγκς, αγόρασαν τον σύλλογο μαζί με τον επιχειρηματία από την Σιγκαπούρη, Πίτερ Λιμ, πριν από οκτώ χρόνια.

Από την εξαγορά και έπειτα, ο σύλλογος έχει ανέβει από τη Βόρεια Πρέμιερ Λιγκ First Division North – την όγδοη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου – για να φτάσει στην 4η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου (League Two) και ο πρώην συμπαίκτης τους Ντέιβιντ Μπέκαμ προσχώρησε στην ομάδα ως επενδυτής.

Ο Νέβιλ, ο οποίος έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιτυχημένης καριέρας στα μέσα ενημέρωσης (είναι σχολιαστής στο Sky Sports), απομακρύνεται τώρα από την καθημερινή λειτουργία του συλλόγου για να επιτρέψει στον Μπατ να αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου πλήρους απασχόλησης.

Ο 47χρονος Μπατ, άφησε τον ρόλο του ως επικεφαλής ανάπτυξης της πρώτης ομάδας στη Γιουνάιτεντ πέρυσι. Ο Γκάρι Νέβιλ δήλωσε: «Απόλαυσα τα οκτώ μου χρόνια και δεν μπορώ να πιστέψω πόσα επιτύχαμε σε αυτό το διάστημα και πόσο περήφανος είμαι για τη σκληρή δουλειά που έχουν καταβάλει όλοι στο σύλλογο για να κάνουμε ένα όνειρο που είχαμε ενώ βρισκόμασταν στο τρένο να μετατραπεί σε πραγματικότητα. Τώρα θα μπορώ να καθίσω και να απολαύσω το παιχνίδι τις ημέρες του αγώνα με ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι είναι σε καλά χέρια».

Ο Μπατ είπε: «Είμαι χαρούμενος και καλωσορίζω αυτή την ευκαιρία, αυτή την πίεση, αυτή την ευθύνη. Αποδέχομαι την ευθύνη του μακροπρόθεσμου οράματος, ενώ συγκεντρώνομαι στους βραχυπρόθεσμους στόχους και σε ό,τι χρειάζεται τώρα, και θα εργαστώ σκληρά για να πάω τον σύλλογο εκεί που πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι».

Τέλος, η Σάλφορντ ανακοίνωσε: «Ο σύλλογος έχει δει ένα τεράστιο άλμα από το να είναι ένας ημι-επαγγελματικός σύλλογος σε έναν επαγγελματικό σύλλογο και με αυτή την εξέλιξη έρχεται η αλλαγή. Απαιτούνται σαφείς δομές και ρόλοι σε ολόκληρο τον σύλλογο για να αναπτυχθεί με έναν CEO πλήρους απασχόλησης, μπορούμε να επαγγελματοποιήσουμε περαιτέρω τον σύλλογο και να ενισχύσουμε τις επιδόσεις εκτός γηπέδου σε μια σημαντική στιγμή.

Ήταν πάντα η πρόθεση για την Τάξη του ’92 να αναλάβει ανώτερους ρόλους για να οικοδομήσει και να μεγαλώσει τον σύλλογο, και η ώρα να γίνει αυτό είναι τώρα. Ο Νίκι πέρασε εννέα χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά βρέθηκε σε διάφορους προπονητικούς ρόλους πριν τελικά φύγει ως επικεφαλής ανάπτυξης της πρώτης ομάδας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2021.

Από τότε βοηθά και υποστηρίζει ενεργά τον Σύλλογο με την εμπειρία και τις γνώσεις του. Με όλη την υποστήριξή μας, ο Νίκι βρίσκεται σε ιδανική θέση για να ηγηθεί της Σάλφορντ με μεγάλη ενέργεια και εστίαση σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο».

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Αλέξις Σάντσες: «Αγαπώ την Άρσεναλ, είναι χαρά να κερδίζεις την Τότεναμ»

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!