Ο εξωφρενικά σουρεαλιστικός χρόνος του Έντγκαρ Ντάβιντς στην Μπαρνέτ

Η απρόσμενη θητεία του διάσημου Έντγκαρ Ντάβιντς στην Μπαρνέτ έκρυβε συγκινήσεις, ίντριγκα, κόκκινες και υποβιβασμό, σε μία ιστορία σουρεάλ!

«Σουρεάλ δεν είναι κάτι άλλο από την πραγματικότητα, που δεν έχει αποσυνδεθεί ακόμα από το μυστήριο που την περιβάλλει». Η ρήση του διάσημου Βέλγου ζωγράφου, Ρενέ Μαγκρίτ, αφορά την τέχνη, την έμπνευση και ελάχιστα μπορεί να ταυτιστεί με τον ορθολογισμό του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Τον Οκτώβριο του 2012 όμως αυτό έμελλε να αλλάξει, όταν ο πρόεδρος της Μπαρνέτ, Τόνι Κλεάνθους, συνάντησε τον παλαίμαχο αστέρα Έντγκαρ Ντάβιντς στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και τον έπεισε να «αλλάξει» την ιστορία του συλλόγου!

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο όμως πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο 2010, όταν ο «Πίτμπουλ» αποφασίζει μετά από δύο χρόνια να φορέσει ξανά ποδοσφαιρικά και να επιστρέψει στο αγαπημένο του Λονδίνο για χάρη της Κρίσταλ Πάλας, που τότε αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ. Ο Ολλανδός διεθνής είχε ερωτευτεί την αγγλική πρωτεύουσα κατά την θητεία του στην Τότεναμ, στην οποία ομολογουμένως σημείωσε τις τελευταίες του καλές σεζόν κατά την διετία 2005-07. Η επιθυμία του να εγκατασταθεί μόνιμα στο Νησί είναι τέτοια, που αποδέχεται ένα pay-per-play συμβόλαιο από τους «Αετούς», με το τέλος της συνεργασίας τους να έρχεται λιγότερο από τρεις μήνες μετά.

Ο Ντάβιντς πρακτικά αποσύρεται, όμως η σχέση του με το αγγλικό ποδόσφαιρο μόλις ξεκινά. Έχοντας ήδη το δικό του brand για το ποδόσφαιρο δρόμου ονόματι Monta Street, διοργανώνει αγώνες σε όλο το Λονδίνο και προσφέρει θέαμα σε μικρούς και μεγάλους, που αγαπούν αυτήν την άναρχη μορφή του αθλήματος. Όταν μάλιστα αυτό δεν γίνεται αρκετά συχνά για να τον ικανοποιεί, αναλαμβάνει χρέη προπονητή στην τοπική Μπρίξτον Γιουνάιτεντ, ενώ παράλληλα εκτελεί χρέη συμβούλου στο πλευρό του Γιόχαν Κρόιφ στον Άγιαξ.