Ο Τεν Χαγκ εντόπισε το χαρακτηριστικό του Φέργκιουσον που έκανε τη διαφορά

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ, πιστεύει πως η απίστευτη ικανότητα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να «χτίζει» ξανά και ξανά ομάδες που κερδίζουν είναι ένα από τα σπουδαιότερα και ποιοτικότερα του χαρακτηριστικά.

Ο Σερ Άλεξ όταν διαμόρφωνε το ρόστερ που θα κατακτούσε το πρώτο πρωτάθλημα με αυτόν στο τιμόνι την σεζόν 1992/1993 κινήθηκε πολύ συνετά στο μεταγραφικό παζάρι χτυπώντας την πόρτα της Λιντς και αποκτώντας εν τέλη τον Έρικ Καντονά, ο οποίος θα έπαιζε καταλυτικό ρόλο στην πιο επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία του κλαμπ.

To πρώτο double ήρθε την επόμενη σεζόν και το δεύτερο την χρονιά 1995/1996 με τους νέους παίκτες από το πρώτο πρωτάθλημα να παίζουν καθοριστικό ρόλο. Μέχρι την στιγμή που θα έφτανε το treble οι νεαροί παίκτες όπως ο Μπέκαμ και ο Γκίγκς είχαν ωριμάσει πολύ και σημαντικές αποκτήσεις όπως ο Σταμ, ο Κόουλ και ο Γιορκ ενίσχυσαν σε σημαντικό βαθμό το ρόστερ.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου!

Το κυνήγι τίτλων και πρωταθλημάτων συνεχίστηκε και μετά το 2000 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι πάντα στην κορυφή ή κοντά σε αυτήν. Ο Γουέιν Ρούνει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν δύο τρομερές αποκτήσεις που συνέβαλαν τα μέγιστα κατά την διάρκεια της μαγικής χρονιάς 2007/2008 με την κατάκτηση τόσο της Πρέμιερ Λιγκ όσο και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια από τις τελευταίες ηχηρές κινήσεις του Φέργκιουσον ήταν η απόκτηση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι από την Άρσεναλ βοηθώντας την ομάδα του Σκωτσέζου τεχνικού να κατακτήσει το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας της την σεζόν 2012/2013 λίγα χρόνια πριν την απόσυρση του.

Η ικανότητα του Φέργκιουσον να φτιάχνει ομάδες που πρωταγωνιστούν σε διαφορετικές δεκαετίες με το ποδόσφαιρο να έχει αλλάξει αρκετά κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων είναι κάτι που δεν θέλει να ξεχαστεί ο Τεν Χαγκ. Ο Ολλανδός ο οποίος πανηγύρισε την κατάκτηση του Carabao Cup στο Wembley με τον Φέργκιουσον παρόν, παραδέχτηκε ότι θαυμάζει πολλά χαρακτηριστικά του Σκωτσέζου προκατόχου του.

«Πρώτα από όλα, ήξερε πότε έπρεπε να ξαναχτίσει μια ομάδα από την αρχή γιατί το έκανε επιτυχημένα πάνω από δύο δεκαετίες», δήλωσε ο Ολλανδός στην Πρέμιερ Λιγκ. «Το έκανε με αρκετούς Άγγλους πλαισιώνοντας τους με τους κατάλληλους αστέρες», πρόσθεσε στην συνέχεια.

«Έπαιρνε πάντα το καλύτερο από όλους, από τον Έρικ Καντονά, τον Γουέιν Ρούνει. Είναι απίστευτο το να μπορείς να διαχειριστείς τέτοιες προσωπικότητες αλλά ταυτόχρονα να τους κάνεις να παίζουν σαν ομάδα. Αυτό είναι άλλο ένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά του, ότι η ομάδα είναι πάνω από οποιονδήποτε παίκτη ατομικά. Είναι δύσκολο να φτιάξεις μια ομάδα που θα νικάει και θα διεκδικεί τίτλους. Το έκανε για 26 χρόνια!» δήλωσε κατά την ομιλία του για την είσοδο του Φέργκιουσον για το Hall of Fame της Πρέμιερ Λιγκ.

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: ΣΟΚ στην Τότεναμ: Διεθνής αποκλεισμός για Παρατίτσι!

Κλείνοντας ο Ολλανδός πρόσθεσε: «Το νιώθεις κάθε μέρα γιατί άφησε μια τεράστια κληρονομιά, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έθεσε τα υψηλότερα στάνταρ, τις υψηλότερες αξίες και έφερε την νοοτροπία νικητή.Τα έφερε όλα αυτά στο κλαμπ και είναι το μίνιμουμ που πρέπει να αντιμετωπίσεις αν θες να δουλεύεις ή να αγωνίζεσαι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Συντάκτης: Μιχάλης Μανιάς