Οι 10 ακριβότερες μεταγραφές Ισπανών στην Premier League

Το eyap.gr αναζητά τις 10 πιο δαπανηρές μεταγραφές Ισπανών ποδοσφαιριστών σε ομάδες της Premier League τα τελευταία χρόνια.

 

Διαχρονικά το Ισπανικό στοιχείο συγκινούσε τις ομάδες της Premier League. Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκαν συνολικά στα γήπεδα της 20 προερχόμενοι εξ Ισπανίας, ποδοσφαιριστές. Ο Alvaro Morata είναι ο τελευταίος που έρχεται να μεγαλώσει την ισπανική παροικία της Premier League. Ωστόσο, παραμένει μια αγορά που εξάγει τα «ντόπια» ποδοσφαιρικά της προϊόντα σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.

Ο Alvaro Morata ανάγκασε την Chelsea να σπάσει το μεταγραφικό της ρεκόρ πληρώνοντας 80 εκατομμύρια ευρώ στη Real Madrid για να τον φέρει στο Stamford Bridge. Με τη μεταγραφή του αυτή ο Μαδριλένος άσος φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβών μεταγραφών Ισπανών ποδοσφαιριστών σε ομάδα της Premier League. Τα τελευταία 20 χρόνια οι ομάδες της Premier League έχουν ξοδέψει περισσότερα από 1 δις εκατομμύριο ευρώ για μεταγραφές Ισπανών ποδοσφαιριστών.

 

 

Από κει και πέρα μέχρι ο Morata να σπάσει το ρεκόρ, η Chelsea κατείχε και πάλι τα ηνία αφού στην πρώτη θέση βρισκόταν η μετακίνηση του Fernando Torres από τη Liverpool στους μπλε του Λονδίνου με 58.5 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν 2010-11. Η πρωταθλήτρια Chelsea πρωταγωνιστεί και στην τρίτη θέση αφού η πώληση του Juan Mata στη Manchester United κόστισε στη δεύτερη 44.7 εκατομμύρια ευρώ. Οι Ισπανοί αποδεικνύονται ακριβοί για τη Chelsea αφού και στην τέταρτη θέση χρειάστηκε να δαπανηθούν 38 εκατομμύρια ευρώ στην Atletico Madrid για την απόκτηση του Diego Costa. Την πεντάδα συμπληρώνει η πρώτη φορά που το όνομα του Fernando Torres πρωταγωνίστησε μεταγραφικά με τη μετακίνηση του El Nino στη Liverpool από την Atletico Madrid να φτάνει τα 38 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Επόμενος στην λίστα ο Ander Herrera που κόστισε στη Manchester United 36 εκατομμύρια ευρώ ερχόμενος από την Athletic Bilbao ενώ 3 λιγότερα χρειάστηκε να πληρώσει η Chelsea στη Barcelona για να φέρει πίσω στο νησί τον Cesc Fabregas. Ακολουθεί η Tottenham που θέλησε να αξιοποιήσει ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση του Gareth Bale, αποκτώντας τον Roberto Soldado από τη Valencia με 30 εκατομμύρια ευρώ. Η μετακίνηση του David Silva από τις «νυχτερίδες» στη Manchester City κόστισε 28.75 εκατομμύρια ευρώ ενώ τη δεκάδα των ακριβότερων μεταγραφών Ισπανών στη Premier League κλείνει ο Pedro με τα 27 εκατομμύρια που κόστισε η απόκτηση του στη Chelsea από τη Barcelona.

 

 

Η Ισπανική αγορά φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα το σύνολο των ομάδων της Premier League. Κυριαρχούν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και η Ισπανική παροικία στα γήπεδα της Premier League αναμένεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο να ενισχύεται.

 

Συντάκτης: Χρήστος Καπούλας