Οι ιδιοκτήτες της Τσέλσι αγόρασαν το Στρασβούργο!

Μια ομάδα ακόμη πρόσθεσαν στην ιδιοκτησία τους οι ιδιοκτήτες της Τσέλσι, καθώς αγόρασαν το Στρασβούργο.

Το κονσόρτιουμ BlueCo που αγόρασε την Τσέλσι πριν ένα χρόνο, με τον Τοντ Μπόελι στο τιμόνι, έκανε δικό της του σήμερα το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του γαλλικού Στρασβούργου.

Η συμφωνία ανάμεσα στην BlueCo και τους Γάλλους προβλέπει ότι ο Μπόελι και οι συνεργάτες του θα επενδύσουν στην πρώτη ομάδα και στις ακαδημίες του Στρασβούργου, ενώ πρόεδρος της ομάδας θα παραμείνει ο Μαρκ Κέλερ, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2012 και έχει περάσει μεγάλες φουρτούνες στον γαλλικό σύλλογο.

Διαβάστε ακόμα: Πάει Μπαρτσελόνα ο Γκουντογκάν – Έδωσε το ΟΚ η La Liga!

Με τον Κέλερ στην προεδρία, το Στρασβούργο έφτασε από την τρίτη κατηγορία, στη Ligue 1 και μάλιστα καθιερώθηκε στα μεγάλα σαλόνια, καθώς αγωνίζεται εκεί τα τελευταία έξι χρόνια. Το 2019 κατάφερε να κατακτήσει και το Κύπελλο Γαλλίας. Φαίνεται πως η οικονομική ένεση του Μπόελι θα εκτοξεύσει για τα καλά τον γαλλικό σύλλογο.

«Είναι μια σημαντική μέρα για την ομάδα. Είναι κάτι που εγώ και οι υπόλοιποι διοικούντες σκεφτόμαστε τα τελευταία δυο χρόνια. Χτίσαμε μια ομάδα γεμάτη υγεία σε κάθε επίπεδο και καλά οργανωμένη. Παρ’όλα αυτά δεν υπήρχαν περισσότερες οικονομικές δυνατότητες, γνωρίζαμε ότι είχαμε φτάσει στα όρια μας με αυτό το μοντέλο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Κέλερ.

Παρ’όλο που δεν έχουν δημοσιευτεί λεπτομέρειες του deal, σύμφωνα με το ESPN, το κονσόρτιουμ θα έχει σχεδόν πλήρη έλεγχο (σχεδόν 100%) της ιδιοκτησίας, πληρώνοντας 75 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου!

Η BlueCo από την πλευρά της ανέφερε: «Η BlueCo σχεδιάζει να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη του μοντέλου που δημιούργησε ο Μαρκ Κέλερ. Πρώτα οικονομικά, παρέχοντας το κεφάλαιο που θα επιτρέψει καλές επενδύσεις στις ομάδες ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών, στην ακαδημία και γενικότερα στον σύλλογο».