Οικονομική “θωράκιση” της Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελος Μαρινάκης, έχει αναλάβει μια περαιτέρω σημαντική οικονομική δέσμευση στον σύλλογο με τη μετατροπή δανείων αξίας 41 εκατομμυρίων λιρών σε μετοχές το οικονομικό έτος 2021/22.

Την οικονομική ευρωστία της Νότιγχαμ Φόρεστ ενισχύει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που ουσιαστικά κάλυψε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 41 εκατομμυρίων λιρών.

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ, ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας μετέτρεψε δάνεια ύψους 41 εκατ. λιρών σε ίδια κεφάλαια, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει πως “η μετατροπή αυτή βοηθά να ανακουφιστεί οικονομικά το κλαμπ, επισφραγίζοντας τη δέσμευση του Μαρινάκη στη συνεχή ανάπτυξη και στη μελλοντική επιτυχία της Νότιγχαμ Φόρεστ”. Η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη αφορά τα οικονομικά δεδομένα των ισολογισμών της σεζόν 2021/22, με τον Έλληνα επιχειρηματία να έχει προβεί σε ανάλογες κινήσεις ύψους 12 εκατ. λιρών πέρυσι και 20 πρόπερσι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νότιγχαμ, η κατάθεση του ποσού από τον Έλληνα επιχειρηματία δίνει “ανάσα” στα οικονομικά της ομάδας με τον πρόεδρο, Νίκολας Ραντάλ να δηλώνει: “Αυτή η πιο πρόσφατη οικονομική δέσμευση ακολουθεί τις σημαντικές δαπάνες για την ομάδα κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και του Ιανουαρίου, μαζί με σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές σε ολόκληρο τον σύλλογο”.

Αυτό περιλαμβάνει την ανάπλαση του τούνελ, των αποδυτηρίων και των χώρων φιλοξενίας στο κύριο περίπτερο στο City Ground και βελτιώσεις στα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις προπόνησης στο συγκρότημα της Nigel Doughty Academy”.