Όσα δήλωσε ο Σάουθγκεϊτ για τον αποκλεισμό και για την επόμενη μέρα

 Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν μπόρεσε να απαντήσει με βεβαιότητα όσον αφορά το μέλλον του στην εθνική Αγγλίας.

Χθες το όνειρο των Άγγλων για την κατάκτηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έφτασε οριστικά στο τέλος του. Ο αποκλεισμός αυτός ίσως να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην εθνική Αγγλίας. Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε πως χρειάζεται χρόνο ώστε να πάρει τις σχετικές αποφάσεις.

Χάρι Κέιν

Για την εικόνα της Αγγλίας στο παιχνίδι, αναφέρει: «Νομίζω ότι η απόδοση μας άξιζε (πολλά περισσότερα). Στο τέλος, τα γκολ είναι καθοριστικά. Απλά είπα στους παίκτες ότι δεν μπορούσαν να δώσουν κάτι περισσότερο. Λεπτά περιθώρια. Πράγματα και στα δύο άκρα που έκριναν το παιχνίδι. Είμαι περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά».

«Είναι στιγμές-κλειδιά. Στις περισσότερες από τις μεγάλες στιγμές, ήμασταν στο σωστό σημείο. Είναι ένα παιχνίδι με μικρά περιθώρια. Ήμασταν εδώ για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το τουρνουά – είχαμε την πεποίθηση ότι μπορούσαμε. Έχουμε μια ομάδα που θα μπορούσε να το έχει καταφέρει».

Ερωτηθείς για το χαμένο πέναλτι του Κέιν, ο Σάουθγκεϊτ στάθηκε στο πλευρό του παίκτη του, λέγοντας: «Για μένα, κερδίζουμε και χάνουμε ως ομάδα. Αφήσαμε να μπουν δύο (γκολ) και χάσαμε ευκαιρίες. Ο Χάρι (Κέιν) ήταν απίστευτος για εμάς. Τόσο αξιόπιστος. Δεν θα ήμασταν εδώ αν δεν είχε πετύχει τα γκολ που έχει πετύχει για εμάς».

Στην ερώτηση για το αν μετά από τρείς διοργανώσεις θα είναι εκείνος που θα οδηγήσει ξανά την ομάδα στο επόμενο Euro, ο Σάουθγκεϊτ απαντά: «Μετά από κάθε τουρνουά, καθίσαμε κάτω, κάναμε ανασκόπηση και προβληματιστήκαμε. Χρειαζόμαστε λοιπόν λίγο χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι όλοι παίρνουν τις σωστές αποφάσεις».


Διαβάστε ακόμη στο eyap.gr: Χάρι Κέιν: «Θα πρέπει να ζήσω με αυτό»