Πεπ το 2016:«Είστε μια ομάδα γεμάτη χοντρούς ποδοσφαιριστές»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είχε και πολύ καλά λόγια να πει στους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι όταν έφτασε στο Μάντσεστερ το καλοκαίρι του 2016, όπως αποκάλυψε ο Γκαέλ Κλισί.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε τη Μάντσεστερ Σίτι το 2016, όταν οι «Πολίτες» είχαν στο ρόστερ τους πολλούς ποδοσφαιριστές στο τέλος της καριέρας τους σε υψηλό επίπεδο.

Με αρκετά ονόματα άνω των 30 ετών και πολλά ακόμα αγωνιστικά προφίλ που δεν ταίριαζαν στο όραμα παιχνιδιού του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο τότε νεοδιορισμένος προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι εξέφραζε δημόσια τη δυσαρέσκειά του για την ομάδα που είχε αναλάβει.

Οι Μπακαρί Σανιά (33 ετών), Πάμπλο Ζαμπαλέτα (31 ετών), Αλεξάνταρ Κολάροφ (30 ετών), Γουίλι Καμπαγιέρο (34 ετών) και Γιάγια Τουρέ (33 ετών) όλοι συνέβαλαν στην πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρντιόλα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας,

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνομιλίας με τον Ζακ Νάνι, ο πρώην αμυντικός της Σίτι, Γκαέλ Κλισί, αποκάλυψε ότι κατά την πρώτη του συνάντηση με τη νέα του ομάδα, ο προπονητής Πεπ Γκουαρντιόλα αποκάλυψε πόσα πολλά παρατήρησε για τους παίκτες του παρακολουθώντας από μακριά.

Σύμφωνα με τον Κλισί, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είπε στην ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι: «Εδώ και ένα χρόνο ότι έρχομαι εδώ και σας παρακολουθώ. Είστε μια ομάδα γεμάτη χοντρούς ποδοσφαιριστές. Μαζί μου, κανένας παίκτης δεν θα παίζει σε κάθε παιχνίδι… να το αντέξετε. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτό, ελάτε κτυπώντας την πόρτα μου και θα σας αφήσουμε να φύγετε. Αν μείνετε, δεν θέλω να ακούσω ούτε μία κουβέντα γι’ αυτό μέχρι το χειμερινό παράθυρο μεταγραφών».


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Ελπίζει στην επιστροφή Νκουνκού & Κόλγουιλ εναντίον των «Σφυριών» ο Ποτσετίνο