Πήραν το «οκ» Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για ν’ αγωνιστούν στην Ευρώπη

Βρέθηκε η λύση για τις Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ταυτόχρονη παρουσία τους με τις Τζιρόνα και Νις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν.

Βρέθηκε τελικά ο τρόπος για την ομαλή συμμετοχή των Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ τη νέα σεζόν.

Πριν λίγους μήνες προέκυψε το ζήτημα της ταυτόχρονη συμμετοχή των συλλόγων που ανήκουν στο City Football Group (Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα) στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και των συλλόγων που ανήκουν στο όμιλο INEOS του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις) στο Europa League.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, το City Football Group και η INEOS θα ακολουθήσουν τα βήματα των Μίλαν και Τουλούζ, για να προσαρμοστούν στους κανονισμούς που θέτει η UEFA. Θα γίνουν, δηλαδή, ορισμένες μεγάλες αλλαγές όσον αφορά τη διοικητική δομή της Τζιρόνα, που δεν ανήκει στο 100% στον όμιλο, σε αντίθεση με τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι ίδιες αλλαγές πρόκειται να εφαρμοστούν και στην γαλλική Νις, που ανήκει στον όμιλο του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Πάντως για τους συλλόγους η συγκεκριμένη λύση είναι προσωρινή σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, καθώς η επανεξέταση των δεδομένων θεωρείται σίγουρη την επόμενη σεζόν.


Διαβάστε επίσης: Ποιοι χάνουν το σημερινό φιλικό της Εθνικής Αγγλίας ενάντια στην Βοσνία;