Ποινή σε οπαδό για ρατσιστική συμπεριφορά

Στον αγώνα μεταξύ Άστον Βίλα και Τσέλσι ένας οπαδός των «Χωριατών» κατηγορήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά και χαρακτηρισμούς στον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Το περιστατικό με την ρατσιστική συμπεριφορά είχε συμβεί στις 16 Οκτωβρίου και περίπου τρεις μήνες μετά βγήκε η δικαστική απόφαση για την ποινή που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο δράστης.

Ο θύτης πρόκειται για έναν 54χρονο από το Στάφορντσαϊρ ο οποίος αντιμετωπίζει αποκλεισμό από τα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο ύψους 538 λιρών.

Ο αστυνομικός Στιούαρτ Γουόρντ, ο οποίος ασχολείται με περιστατικά ρατσισμού στα γήπεδα δήλωσε: «Το να περιθωριοποιείς κάποιον για το χρώμα του είναι απαίσιο και δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτό».

Συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στα γήπεδα και γενικότερα την κοινωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Άστον Βίλα για την βοήθεια που προσέφεραν στην συγκεκριμένη υπόθεση».

Παρόμοια περιστατικά βίας συνεχώς έρχονται στα αυτιά μας από το νησί παρά τις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είτε με τους παίκτες να γονατίζουν πριν από κάθε αγώνα είτε όπως στην προκειμένη περίπτωση να αποκλειστεί ο δράστης από τα γήπεδα.

Συντάκτης: Γιώργος Κωνσταντίνου

Διάβασε επίσης: Ενδιαφέρεται για τον Γκιουντογκάν η Μπαρτσελόνα

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook πατώντας εδω!