Post-match analysis: Manchester United-Liverpool

Το #eyap_analysis είναι κοντά σας και στην τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με τους δυο αναλυτές ποδοσφαίρου, τον Κυπριανό Βασιλειάδη και τον Κωστή Μπουκουβάλα, να βάζουν «στο στόχαστρο» το ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ.

Η Manchester United και η Liverpool ήθελαν την νίκη στο ντέρμπι όχι μόνο για λόγους γοήτρου αλλά και για να αφήσουν πίσω την κακή αρχή που έκαναν στο πρωτάθλημα . Παρακάτω θα αναλύσουμε πως ο Ten Hag βγήκε νικητής στη πρώτη μονομαχία του με τον Klopp επί Αγγλικού εδάφους. 

MANCHESTER UNITED

Οργανωμένη Επίθεση 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η Manchester United διατήρησε τον σχηματισμό 1-4-2-3-1 στην οργανωμένη επίθεση. Ακόμη και με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, ο σχηματισμός παρέμεινε ίδιος και έγινε μόνο αλλαγή προσώπων. 

Στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού στο αμυντικό τρίτο, ο σχηματισμός μετατράπηκε σε 1-4-1-4-1 μόνο όταν εκτελούσε ελεύθερο χτύπημα ο De Gea, με τον Eriksen να αναλαμβάνει τον ρόλο του holding midfielder, με σκοπό να υποδεχθεί την πρώτη ή τη δεύτερη μεταβίβαση.

Ωστόσο, το high block defense της Liverpool, δεν επέτρεψε στη United να πάρει το συγκεκριμένο ρίσκο που στα προηγούμενα ματς οδήγησε σε κρίσιμα λάθη και έτσι ο τερματοφύλακας της ομάδας επιχείρησε πολλές άμεσες μεταβιβάσεις προς τα 2/3.  

Μετά την επίτευξη του 1-0 οι «Κόκκινοι Διάβολοι» προσπάθησαν να αναπτυχθούν περισσότερο με μικρές μεταβιβάσεις, καθώς κατά τα διαστήματα 31’- 45’ και 61’- 75’, όπου δέχθηκαν και τη μεγαλύτερη πίεση, προχώρησαν σε περισσότερες άμεσες μεταβιβάσεις.  

Στο μεσαίο τρίτο η ομάδα του Manchester επιχείρησε 54 παράλληλες μεταβιβάσεις με 83% επιτυχία, προσπαθώντας κατά βάση να υποδεχθεί τη μπάλα ο Fernandes σε σημείο ανάμεσα στην αντίπαλη μεσαία και αμυντική ζώνη και με μία επαφή να πραγματοποιήσει μια κάθετη προωθημένη μεταβίβαση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Άλλωστε η United κατάφερε να ολοκληρώσει 8/9 “smart passes” στο παιχνίδι. 

Στην παραπάνω εικόνα, απεικονίζεται η υποδοχή της μπάλας του Bruno στην πλάτη των χαφ της Liverpool, όπου αναγκάζει τον Gomez να τον πλησιάσει ώστε να μη γυρίσει. Έτσι, ο Rashford εκμεταλλεύεται τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στον Arnold και τον Van Dijk και πραγματοποιεί την κάθετη κίνηση στην πλάτη τους. 

Σε γενικές γραμμές, η ομάδα του Ten Haag στο επιθετικό τρίτο πραγματοποιούσε επιθέσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά, με μεγαλύτερη επικινδυνότητα συγκριτικά με τον άξονα και τη δεξιά πλευρά. Ο Elanga δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Alexander-Arnold, τόσο σε καταστάσεις 1vs1, όσο και με τις κινήσεις που πραγματοποιούσε στην πλάτη του. Από εκείνη την πλευρά ξεκίνησε και η φάση του 1ου γκολ, όπου ο Elanga έπαιξε το 1-2 με τον Eriksen και είχε χρόνο να σημαδέψει τον Sancho μέσα στην μεγάλη περιοχή χωρίς πίεση. 

Οργανωμένη Άμυνα 

Στην οργανωμένη άμυνα, ο σχηματισμός ήταν ο ίδιος με την οργανωμένη επίθεση, δηλαδή 1-4-2-3-1. Η ομάδα πραγματοποιούσε medium block defense, επιτρέπωντας τους αντιπάλους αμυντικούς να πραγματοποιήσουν τις πρώτες μεταβιβάσεις εντός της αμυντικής ζώνης. 

Ωστόσο, όταν η μπάλα περνούσε στο μεσαίο τρίτο, οι παίκτες της United ασκούσαν υψηλή πίεση και δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους να υποδεχθούν τη μπάλα με πρόσωπο προς την εστία του De Gea. Στο μεσαίο τρίτο επίσης, υπήρχε πυκνότητα και η διαγώνια σχέση του McTominay με τον Eriksen ήταν αποτελεσματική για να αναχαιτιστούν αρκετές προσπάθειες των παικτών της Liverpool από τον άξονα. 

Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Martinez και Varane ακολουθούσαν ως το κεντρικό τρίτο τους προσωπικούς τους αντιπάλους, όταν αυτοί έπαιρναν το βάθος προκειμένου να δημιουργήσουν υπεραριθμίες σε εκείνο τον χώρο. 

Επιπλέον, αξιοσημείωτοι είναι οι αριθμοί των interceptions που η United πραγματοποίησε διπλάσια από τη Liverpool, καθώς και των clearances, με την Manchester να πραγματοποιεί 29 και η αντίπαλη ομάδα 9. 

Μεταβάσεις 

Στην επιθετική μετάβαση στο επιθετικό μισό οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν αμέσως μόλις αναχαίτιζαν τη μπάλα να πραγματοποιήσουν μια προωθημένη μεταβίβαση προς τον Rashford ή τον Elanga, με σκοπό να απειλήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται από την αναχαίτιση της μπάλας και να μην προλάβει η αντίπαλη άμυνα να οργανωθεί.  

Στο αμυντικό μισό, τις περισσότερες φορές γινόταν διασφάλιση της κατοχής ή μια μεταβίβαση προς τα άκρα, έτσι ώστε να μη χαθεί η μπάλα στον άξονα. Χαρακτηριστικό είναι πως η United πραγματοποίησε 5 counterattacks έναντι 0 της Liverpool. 

Συνολικά, οι επιθετικές μεταβάσεις αποτέλεσαν το σημείο κλειδί στην εμφάνιση της γηπεδούχου, καθώς από αυτές προήλθαν και οι σημαντικότερες τελικές της ευκαιρίες. 

Στην αμυντική μετάβαση, πραγματοποιούνταν άμεσες καλύψεις θέσεων, κυρίως από τα χαφ, καθώς ο Bruno Fernandes, βρέθηκε να αμύνεται είτε στο αμυντικό μισό όταν είχε μείνει προωθημένος ο Eriksen, είτε στο επιθετικό τρίτο όταν προωθούνταν ο ίδιος και τη θέση του κάλυπτε ο Rashford. Με αυτή την αντιμετώπιση συνολικά στο μισό του αντιπάλου πραγματοποιήθηκαν 22 recoveries. 

Κατά το χρονικό πλαίσιο 60’-75’ παρατηρήθηκαν ορισμένες καθυστεριμένες αμυντικές μεταβάσεις από το επιθετικό μισό και η Liverpool κατάφερε να βρει περισσότερους χώρους στον χώρο του κέντρου για να επιτεθεί με μεγαλύτερη ευκολία. Σε αυτό το γεγονός σίγουρα συνέβαλε και η κούραση των παικτών της Man United. 

Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook!

Στατικές φάσεις 

Στις επιθετικές στατικές φάσεις, η γηπεδούχος ομάδα δεν κατάφερε να απειλήσει, παρά μόνο από ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Eriksen, που απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Από τη δεξιά πλευρά εκτελούσε τα κόρνερ ο Malacia με ανάποδο πόδι και σημάδευε το 2ο δοκάρι, όπου βρισκόταν ο Bruno και δεν κατάφερε να γίνει σε κάποια περίπτωση απειλητικός. Από την αριστερή πλευρά ανέλαβε τις εκτελέσεις ο Eriksen, χωρίς πάλι κάποιο αποτέλεσμα για τελική προσπάθεια.  

Όσον αφορά τις αμυντικές στατικές φάσεις, πραγματοποιήθηκε μεικτό μαρκάρισμα, με την άμυνα ζώνης να υπερισχύει και να υπάρχουν 2 με 3 παίκτες man to man, είτε σε εκτελέσεις κόρνερ, είτε σε εκτελέσεις φάουλ από πλάγια θέση. Οι αρχικές εκτελέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 1ο δοκάρι εξουδετερώθηκαν από τον Fernandes, ο οποίος βρισκόταν εκεί ως ελεύθερος. 

Οι επόμενες εκτελέσεις κόρνερ είχαν στόχο είτε τον Van Dijk στον χώρο του πέναλτι, είτε το 2o δοκάρι, όπου υπήρχε ο Salah χωρίς μαρκάρισμα. Στις δύο αυτές περιπτώσεις η Liverpool έγινε απειλητική, χώρις να καταφέρει να φτάσει σε ένα τέρμα με αυτόν τον τρόπο. 

Πλεονεκτήματα 

  • Επιθετικές μεταβάσεις 
  • Οργανωμένη άμυνα στο αμυντικό και στο κεντρικό τρίτο 

Μειονέκτημα 

  • Αμυντικές μεταβάσεις στα τέταρτα 30’- 45’ και 60’-75’ 

Player Ratings 

David De Gea 7 

Ο τερματοφύλακας της United προερχόμενος από δύο κακές εμφανίσεις ήθελε να βρει τον εαυτό του και το έκανε, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση. Ολοκλήρωσε 5 αποκρούσεις εκ των οποίων μία προήλθε από συμπαίκτη του και ήταν ίσως η πιο δύσκολη. Στο γκολ που δέχθηκε κατάφερε να αποκρούσει το πρώτο τελείωμα, όμως έπειτα δε βρισκόταν σε θέση να αντιδράσει στην κεφαλιά του Salah. 

Ήταν μια συνολικά καλή εμφάνιση, ωστόσο με τη μπάλα στα πόδια δεν πήρε πολλά ρίσκα και προτίμησε είτε άμεσες μεταβιβάσεις, είτε απομακρύνσεις, για να μην προβεί σε κάποιο λάθος. 

Tyrell Malacia 8 

Ο Ολλανδός αριστερός μπακ κρίθηκε στο πρώτο του ματς ως βασικός στην Premier League να έχει ως προσωπικό του αντίπαλο τον Salah. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι είχε να αντιμετωπίσει δύσκολο έργο, όμως κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Πραγματοποίησε 7 interceptions και 4 clearances, καθώς επίσης βοήθησε στην ανάπτυξη της επίθεσης με 10 προωθητικές πάσες με 80% επιτυχία. 

Diogo Dalot 7.9 

Αμυντικά, ίσως πραγματοποίησε την καλύτερη -ως τώρα- εμφάνισή του με τη φανέλα της Manchester United. Ολοκλήρωσε 8 interceptions και κατάφερε να περιορίσει τον Luis Diaz σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, επιθετικά η ομάδα δεν ανέπτυξε πολλές επιθέσεις από την δεξιά πλευρά και παρόλο που πραγματοποίησε 7/11 προωθητικές πάσες, δεν είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό μισό. 

Raphael Varane 8 

Μια εμφάνιση από τα παλιά για τον Γάλλο, όπου έδειξε ότι είναι υψηλού επιπέδου αμυντικός. Υπερίσχυσε στις εναέριες μονομαχίες με 4/4 κερδισμένες και είχε 80% στις δεύτερες μπάλες. Συνολικά κέρδισε 12 μονομαχίες και έδειξε να ταιριάζει ο συνδυασμός τον χαρακτηριστικών του με αυτόν του Martinez και να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον ως αμυντικό δίδυμο. 

Lisandro Martinez 9 

Ίσως ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο, παρόλο που και αυτός είχε δυσκολευτεί στην προσαρμογή του στο Αγγλικό ποδόσφαιρο στα πρώτα δύο ματς. Πραγματοποίησε 11 interceptions, τα περισσότερα από κάθε άλλον στο γήπεδο και 6 clearances. Ακόμη είχε 100% επιτυχία στις παράλληλες μεταβιβάσεις με 7/7 και πραγματοποίησε 12 προωθητικές μεταβιβάσεις με 75% επιτυχία και οι 5 από αυτές προς το επιθετικό μισό. 

Christian Eriksen 7.6 

Ο Eriksen τη φετινή σεζόν έχει κληθεί ήδη να αγωνιστεί σε διαφορετικούς ρόλους και θέσεις συγκριτικά με τη φυσική του θέση. Στον συγκεκριμένο αγώνα ανέλαβε τον ρόλο του κεντρικού χαφ δίπλα στον McTominay και χρειάστηκε να υποδέχεται την μπάλα ακόμη και στο αμυντικό τρίτο, αλλά και να αμυνθεί σε αυτό. Και τις δύο φορές που χρειάστηκε το ολοκλήρωσε με επιτυχία και είχε ακόμη 6 interceptions. Κατάφερε να διασφαλίσει την κατοχή πολλές φορές με μεταβιβάσεις προς τα πίσω ή παράλληλα με 100% επιτυχία στην πρώτη κατηγορία και 80% στη δεύτερη, όμως μεταβίβασε τη μπάλα προς το επιθετικό μισό μόλις 1 φορά με επιτυχία, από τις 2 που το επιχείρησε. 

Scott McTominay 7.6 

Τακτικά ήταν πολύ σωστός και κάλυπτε τους χώρους του αποτελεσματικά σε όλη τη διάρκεια που αγωνίστηκε. Είχε 80% επιτυχία στις αμυντικές μονομαχίες και στις δεύτερες μπάλες. Πέρα από το αμυντικό του καθήκον όμως, ήταν εξαιρετικά ακριβής στις μεταβιβάσεις του με 9/9 προωθητικές μεταβιβάσεις.  

Bruno Fernandes 7.3 

Αγωνίστηκε ως αρχηγός της ομάδας και η παρουσία του ήταν έντονη εντός του αγωνιστικού χώρου. Συμμετείχε αρκετά στις φάσεις και κάλυψε πολλά χιλιόμετρα για να αμυνθεί και να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο. Παρόλο που έκανε αρκετά λάθη, καθώς οι αντίπαλοι του αναχαίτισαν τη μπάλα 15 φορές, κατάφερε να την αναχαιτίσει ο ίδιος 9. Δημιουργικά ήταν ο παίκτης που πραγματοποίησε τις περισσότερες μεταβιβάσεις προς το επιθετικό τρίτο, αλλά με 50% επιτυχία. Ωστόσο, δύο από αυτές ήταν key passes που οδήγησαν σε σημαντικές ευκαιρίες. 

Jadon Sancho 7.7 

O Sancho, πέρα από το γκολ που πέτυχε με εξαιρετική ψυχραιμία εντός της αντίπαλης περιοχής, είχε απόλυτα ποσοστά επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του. Έπαιξε απλά και έξυπνα παρόλο που η ομάδα του πραγματοποιούσε επιθέσεις κυρίως από την αντίθετη πλευρά και από τον άξονα.  

Anthony Elanga 7.5 

Ο Σουηδός αποτέλεσε έκπληξη στην εντεκάδα και με προσωπικό αντίπαλο τον Arnold ήταν εξαιρετικός και η ομάδα ήταν πιο επικίνδυνη από την πλευρά του, συγκριτικά με τον άξονα και τη δεξιά πλευρά. Πέρα από την ασίστ στο γκολ του Sancho και την τελική προσπάθειά του στο δοκάρι, κατάφερε με την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του να κερδίσει κάποια φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή. 

Marcus Rashford 7.6 

Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε ως σέντερ φορ και δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός παρόλο που πραγματοποίησε κάποιες έξυπνες κάθετες κινήσεις. Είχε πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα, τόσο στις εναέριες μονομαχίες με 20%, όσο και στις δεύτερες μπάλες με μόλις 13%. Συνεπώς, οι άμεσες μεταβιβάσεις που πραγματοποιούνταν από το αμυντικό τρίτο προς αυτόν δεν είχαν αποτέλεσμα για την ομάδα.  

Ωστόσο, στο 2ο ημίχρονο με την είσοδο του Martial στη θέση του Elanga, μετακινήθηκε στη θέση του αριστερού εξτρέμ, όπου απέδωσε πολύ καλύτερα. Τότε κατάφερε όχι μόνο να πετύχει το γκολ, αλλά να πραγματοποιήσει και 6 φορές επαφή μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να κάνει ακόμη 5 σουτ, εκ των οποίων 2 πήγαν στον στόχο.

 

LIVERPOOL

Οργανωμένη Επίθεση 

Στα χαρτιά, ο Klopp παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 1-4-3-3 όπως συνηθίζει. 

H ομάδα της Liverpool , κατά την φάση του build–up της , βρισκόταν συνήθως σε σχηματισμό 1-4-1-4-1 με τον Henderson να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ αμυντικής και μεσοεπιθετικής γραμμής.

Στόχος της Liverpool, λοιπόν, ήταν να δημιουργήσει υπεραριθμία στον άξονα. Αυτό προσπαθούσε να το πετύχει με την κίνηση του Firmino να χαμηλώνει στο γήπεδο και να δημιουργεί μαζί με τους Milner και Elliott συνθήκες 4v3 και 3v2 . 

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι Milner και Elliott έβγαιναν στην άκρη με τους Diaz και Salah να παίρνουν την θέση τους στον άξονα με σκοπό να αποσυντονίζουν την μεσαία γραμμή των γηπεδούχων 

Παρόλα αυτά η Liverpool, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δε μπόρεσε να μεταβεί εύκολα από τα 2/3 στα 3/3, καθώς η United περιόρισε σημαντικά τους χώρους στον άξονα με τα εξτρέμ της να κλείνουν μέσα και με τους κεντρικούς αμυντικούς της να ακολουθούν σε ορισμένες περιπτώσεις τον Firmino.

Ακόμη, τις φορές που η Liverpool είχε χώρο να εκμεταλλευτεί την υπεραριθμία, οι ποδοσφαιριστές της είτε δεν επέλεγαν να παίξουν κάθετα είτε δεν μεταβίβαζαν την μπάλα με ταχύτητα. Στη παρακάτω φωτογραφία είναι μια από τις περιπτώσεις που οι ποδοσφαιριστές των «Reds» μπορούσαν να μεταβιβάσουν την μπάλα κάθετα ώστε να αξιοποιήσουν την υπεραριθμία. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Merseyside έγινε πιο γρήγορη προωθώντας με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα μέσω του άξονα και φτάνοντας πιο εύκολα στα 3/3. Αυτό αποδεικνύεται και από τον παρακάτω πίνακα που μας δείχνει την επιλογή της Liverpool να παίξει από τον άξονα και την αύξηση του δείκτη των xG όταν το πραγματοποιούσε με επιτυχία. 

Στα 3/3, τώρα, η Liverpool συνάντησε αρκετές δυσκολίες και δε μπορούσε να διασπάσει εύκολα το low block defense των αντιπάλων. Η έλλειψη δημιουργικότητας από τους μέσους της καθώς και η απουσία ενός κλασικού κεντρικού επιθετικού, που θα αποτελούσε απειλή στις σέντρες του Arnold και του Robertson, έκαναν τους φιλοξενούμενος προβλέψιμους επιθετικά. 

Οργανωμένη Άμυνα 

Σε φάση οργανωμένης άμυνας η Liverpool δε συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες. Οι φιλοξενούμενοι αμυνόταν σε high block defense και με αυτό τον τρόπο οδήγησαν τον De Gea στην επιλογή να μην ρισκάρει και να επιλέγει κατά βάση μεγάλες μεταβιβάσεις που έκαναν την μπάλα διεκδικούμενη. 

Στις περιπτώσεις, τώρα, που η Manchester United οργάνωνε την επίθεση της στα 2/3, η ομάδα του Klopp αμυνόταν με ένα 1-4-3-3 με έναν εκ τους Milner και Elliott να ανεβαίνουν να πιέσουν τον αντίπαλο κεντρικό αμυντικό, όταν έκριναν ότι  αυτός δεν είχε πολύ χώρο και χρόνο.

Έτσι οι κεντρικοί αμυντικοί των γηπεδούχων αναγκάζονταν είτε να καταφύγουν σε μια μεγάλη μεταβίβαση είτε να γυρίσουν την μπάλα στον τερματοφύλακα. Με αυτόν τον τρόπο, η Liverpool δυσκόλεψε τον αντίπαλο στην μετάβαση του από το αμυντικό στο επιθετικό μισό σε φάση οργανωμένης επίθεσης. 

Μεταβάσεις 

Η Liverpool δεν εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει στις επιθετικές μεταβάσεις και δε μπόρεσε να γίνει απειλητική σε αυτό τον τομέα. Τα εύκολα λάθη και η αργή σκέψη των μεσοεπιθετικών της σε συνδυασμό με τις γρήγορες επιστροφές των ποδοσφαιριστών της United δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να γίνουν επικίνδυνοι. 

Ένα παράδειγμα των κακών επιλογών που είχε η Liverpool σε συνθήκες επιθετικής μετάβασης είναι η φάση του 28ου λεπτού με τον Firmino ο οποίος δεν αξιοποίησε την ανάκτηση της μπάλας από τον Henderson. 

Tα τεράστια προβλήματα της Liverpool παρουσιάζονταν σε συνθήκες αμυντικής μετάβασης. Αυτό συνέβαινε γιατί τα full back της ανέβαιναν αρκετά ψηλά με αποτέλεσμα να αφήνουν κενά πίσω. Έτσι, όταν η Manchester United ανακτούσε την μπάλα οι Arnold και Robertson δεν προλάβαιναν να επιστρέφουν, αφήνοντας μόνους τους Gomez και Van Dijk. Αποκορύφωμα αποτελεί η στιγμή του δεύτερου γκολ της United . 

Πλεονέκτημα 

  • Η συμπεριφορά της Liverpool στην οργανωμένη άμυνα. 

Μειονεκτήματα 

  • Η αδυναμία να φανεί απειλητική στα 3/3. 
  • Οι αμυντικές μεταβάσεις 

Player Ratings 

Alisson Becker (6.5)
Ο Alisson δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα δύο γκολ ενώ είχε μια σημαντική απόκρουση . Ακόμη, με τις εξόδους του σταμάτησε τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων. 

Virgil Van Dijk (5.0)
Οι συμπαίκτες του τον εξέθεσαν σε πολλές περιπτώσεις ενώ στην φάση του 1ου γκολ θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. 

Joe Gomez (3.0)
Ο Gomez δε βοήθησε αμυντικά ενώ στο build–up πολλές φορές είχε την επιλογή να παίξει κάθετα και δε το έκανε, καθυστερώντας την ανάπτυξη της Liverpool. 

Trent Alexander – Arnold (4.0)
Ο Trent είχε αρκετές χαμένες μονομαχίες σε συνθήκες 1v1 ενώ επιθετικά οι σέντρες του δεν είχαν συνήθως στόχο 

Robertson (5.0)
Αμυντικά παρουσίασε λιγότερες αδυναμίες από τον Arnold αλλά και αυτός επιθετικά δεν βοήθησε την ομάδα του. 

Jordan Henderson (4.0)
Ενώ μπορούσε να παίξει σε ορισμένες περιπτώσεις κάθετα, προτιμούσε να μη ρισκάρει κάνοντας την Liverpool προβλέψιμη. Του πιστώνετε το λάθος στην αρχή του 2ου γκολ της United. 

James Milner (4.0)
Η έλλειψη δημιουργικότητας του Milner εμπόδισε την Liverpool να γίνει απειλητική στα 3/3. 

Harvey Elliott (7.0)
Ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων που προτεραιότητα του ήταν να παίξει κάθετα και να δημιουργήσει προβληματισμούς στην άμυνα των ‘’ κόκκινων διαβόλων ‘’ στα 3/3. 

Luis Diaz (5.0)
Δεν ήταν όσο καλός συνηθίζει σε συνθήκες 1v1 και δε κατάφερε να γίνει απειλητικός. 

Mohamed Salah (5.0)
Παρά το γκολ που πέτυχε, τις περισσότερες φορές δεν είχε σωστές επιλογές στα 3/3. 

Roberto Firmino (4.0)
Προσπάθησε να βοηθήσει κυρίως στο build-up της Liverpool αλλά πολλές φορές αργούσε να πάρει απόφαση και μεταβίβαζε τη μπάλα περισσότερο προς τα πίσω καθυστερώντας την επιθετική ανάπτυξη. 

Fabinho (6.0)
Η είσοδος του βοήθησε την Liverpool να κυκλοφορήσει πιο γρήγορα την μπάλα και να μεταβαίνει πιο εύκολα από τα 2/3 στα 3/3 . 

Συντάκτες: Κυπριανός Βασιλειάδης, Κωστής Μπουκουβάλας, αναλυτές ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Δέκα πράγματα που μάθαμε από την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ