Σάουθγκεϊτ: «Δεν έχω δει καμία άλλη ομάδα να προκρίνεται και να λαμβάνει τέτοια πίεση»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στις δηλώσεις του μετά τον ισόπαλο αγώνα με την Σλοβενία αναφέρει ότι καταλαβαίνει τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά μέχρι ενός σημείου.

Αγγλία και Σλοβενία ήρθαν ισόπαλες 0-0 στην Κολωνία, στην τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου του EURO 2024 και προκρίθηκαν μαζί στους «16».

Μετά την λήξη ενός μέτριου προς κακού αγώνα, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μίλησε στην συνέντευξη τύπου για την απόδοση της ομάδας του, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις πίσω στην πατρίδα του:

«Παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι όταν είχαμε την κατοχή της μπάλας και δημιουργήσαμε μερικές πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Συνεχίζουμε όμως την σκληρή δουλειά, γιατί δεν σκοράρουμε όσο θα θέλαμε. Είχαμε την πειθαρχία για να μην δεχθούμε γκολ, κάτι που σήμαινε ότι θα τερματίζαμε στην κορυφή του ομίλου».

«Καταλαβαίνω κάποιες από τις αντιδράσεις, αλλά είναι περίεργο το περιβάλλον. Πρέπει οι φίλαθλοι να σταθούν δίπλα στην ομάδα μας. Δεν είδα καμία άλλη ομάδα να προκρίνεται και λαμβάνει τέτοια πίεση κι αντίδραση. Θέλαμε να νικήσουμε το παιχνίδι. Μπορούμε να χτίσουμε πάνω στην εμφάνισή μας. Με τις αλλαγές που κάναμε, ήμασταν πιο επικίνδυνοι, αλλά πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που φτιάχνουμε».