Σάουθγκεϊτ: «Δικαίως είναι απογοητευμένος ο κόσμος»

Η Αγγλία ήρθε ισόπαλη (1-1) με τη Δανία προ ολίγου και παραμένει πρώτη στον όμιλο με 4 βαθμούς, ωστόσο η εμφάνισή της προβληματίζει έντονα τους οπαδούς της, με τον Σάουθγκεϊτ να παραμένει συγκρατημένος.

Ο προπονητής της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μιλώντας στο BBC μετά το παιχνίδι, δήλωσε:

«Σαφώς όχι αυτό που θα ελπίζαμε. Δεν χρησιμοποιούμε την μπάλα αρκετά καλά και πρέπει να δεχτούμε ότι αν το κάνεις αυτό θα υποφέρεις κατά περιόδους, όπως κάναμε απόψε. Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα άλλο επίπεδο που πρέπει να βρούμε».

Για το αν λέει στην ομάδα να οπισθοχωρεί αφότου σκοράρει:

«Όχι. Νομίζω ότι έχουμε παίξει με ομάδες που είναι αρκετά ρευστές με τρεις στόπερ πίσω και δεν είναι εύκολο να τις πιέσεις, αλλά πρέπει να το κάνουμε αυτό καλύτερα από ό,τι στα δύο τελευταία παιχνίδια. Το να μην κρατάμε την μπάλα ήταν ένα άλλο πρόβλημα».

Για τον λόγο που έβγαλε τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ αλλαγή και πως αξιολογεί τις εμφανίσεις του ως μέσος:

«Ήθελα τον Κόνορ [Γκάλαχερ] να παίξει. Χρειαζόμασταν ενέργεια, έπρεπε να πιέσουμε καλύτερα. Ο Κόνορ το κάνει αυτό πολύ καλά. Είχε κάποιες στιγμές όπου απέδωσε αυτό που πιστεύαμε ότι θα έκανε. Ξέρουμε ότι είναι ένα πείραμα. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε έναν φυσικό αντικαταστάτη του Κάλβιν Φίλιπς. Δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή δεν κυλάει όπως θα θέλαμε».

Για την αλλαγή του Χάρι Κέιν:

«Χρειαζόμασταν ενέργεια. Είχαμε δύο παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα και χρειαζόμασταν φρέσκα πόδια, ενέργεια για να πιέσουμε. Νομίζω ότι ο Χάρι έχει παίξει μόνο ένα 90λεπτο εδώ και πάνω από ένα μήνα, οπότε αυτή ήταν η απόφαση που πήραμε».

Για το πόση δουλειά έχει ακόμα να κάνει η Αγγλία:

«Υπάρχει πολλή δουλειά, αυτό φαίνεται από τις δύο εμφανίσεις που δώσαμε και πρέπει να είμαστε σφιχτοί. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος θα είναι απογοητευμένος από τις εμφανίσεις και δικαίως και πρέπει να τις βελτιώσουμε. Ξέρουμε ότι ο κόσμος θα απογοητευτεί από τις εμφανίσεις μας. Αυτή τη στιγμή δεν πιέζουμε με την ένταση που πρέπει και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καθόμαστε λίγο πιο πίσω».

«Αυτά είναι τα προβλήματα και πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Πρέπει να αξιολογήσουμε τις δύο εμφανίσεις και να τις επεξεργαστούμε από κοινού. Αν επιτρέψεις στους παίκτες να διαλέγουν πάσες τότε μπορούν να παίξουν πάσες που μπορούν να σε βλάψουν».

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: O Ρουντ φαν Νίστελροϊ επιστρέφει στην Αγγλία ως προπονητής!