Σλοτ: «Μου έδωσε καλές συμβουλές ο Κλοπ, έμπνευση η κόντρα του με τον Γκουαρδιόλα»

Ο νέος τεχνικός της Λίβερπουλ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως διάδοχος του Κλοπ και μίλησε για την ευθύνη που φέρει και τους στόχους που θέτει.

Μεταξύ άλλων ο Σλοτ μίλησε για τις συμβουλές που του έδωσε ο Γιούργκεν Κλοπ:

«Μου έδωσε αρκετά καλές συμβουλές αλλά αυτό που ξεχώρισα εγώ είναι ότι ήταν πραγματικά χαρούμενος για εμένα. Ο Κλοπ δήλωσε ότι από εδώ και πέρα θα είναι ο μεγαλύτερος φαν μου, επειδή υποστηρίζει την Λίβερπουλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό δεν το βλέπεις εύκολα. Επομένως, όλο αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκε επίσης την κατάσταση».

Για την αντιπαλότητα ανάμεσα στον Κλοπ και τον Γκουαρδιόλα που τον ενέπνευσε με το στύλ που διαμόρφωσε ως προπονητής:

«Όλοι μας εμπνευστήκαμε από την αντιπαλότητα μεταξύ Σίτι και Λίβερπουλ. Εμπνευστήκαμε όλοι από τον Γκουαρδιόλα και τον Κλοπ και νομίζω ότι σε έναν μεγάλο σύλλογο, στον οποίο δούλεψα και στη Φέγενορντ, είναι ίσως το μόνο στυλ που μπορείς να παίξεις – να έχεις πολύ την μπάλα, να έχεις πολλή ενέργεια. Επίσης, νομίζω ότι τώρα υπάρχουν συγκρίσεις μεταξύ του συλλόγου που άφησα πίσω και του συλλόγου στον οποίο πρόκειται να δουλέψω τώρα».

Αναφορικά με τους στόχους του ως ο νέος τεχνικός της Λίβερπουλ:

«Όπως είπα ήδη, ο Γιούργκεν άφησε τον σύλλογο σε πολύ καλό σημείο. Νομίζω ότι έχουμε πολλή ποιότητα και ο τρόπος που έπαιξαν την περασμένη σεζόν ήταν ήδη εντυπωσιακός, οπότε θα χτίσουμε από εκεί. Φυσικά, θέλεις να πάρεις και μερικούς ανθρώπους μαζί σου γιατί ξέρουν ποιος είσαι, ξέρουν το στυλ παιχνιδιού σου και μπορούν να το μεταφράσουν και στα άλλα άτομα στο επιτελείο.

Αλλά αν πάτε σε έναν σύλλογο όπως η Λίβερπουλ, μπορείτε να υποθέσετε –και το έχω ήδη παρατηρήσει– ότι υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που εργάζονται ήδη εδώ. Έτσι, ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε τους καλύτερους και των δύο “κόσμων” για να εφαρμόσουμε μερικά πράγματα από εμάς και να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση που υπάρχει μέσα σε αυτόν τον σύλλογο ήδη λόγω των εννέα ετών που ο Jürgen και το επιτελείο του δούλευαν εδώ».

Για την σχέση που επιδιώκει να δημιουργήσει με τους φανς της Λίβερπουλ:

«Υπάρχει μια αλλαγή, αλλά ελπίζω ότι η αλλαγή δεν είναι τόσο μεγάλη, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε τους ίδιους παίκτες, έχουμε ακόμα τους ίδιους οπαδούς – και αν και οι δύο κάνουν την ίδια δουλειά, αυτό θα κάνει τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη! Περιμένω να εμφανιστούν ξανά την ερχόμενη σεζόν, και το ίδιο για τους παίκτες. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να οδηγήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Τα “σκάει” για Φώτη Ιωαννίδη η Ίπσουιτς!