Τέλος εποχής για τον Μέρτοου στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε ότι ο Τζον Μέρτοου πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του ως διευθυντής ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρθηκε από την The Athletic την Τρίτη, ο Τζον Μέρτοου θα αποχωρήσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από σχεδόν 11 χρόνια σε διάφορους ρόλους στην διοικητική και οργανωτική δομή του συλλόγου.

Ο συνιδιοκτήτης των «Κόκκινων Διαβόλων», Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, δήλωσε:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Τζον για τις πιστές του υπηρεσίες εδώ και πολλά χρόνια και για την υποστήριξη και την ακεραιότητά του κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου. Φεύγει με τις καλύτερες ευχές μας για το μέλλον».

Ο Τζον Μέρτοου εντάχθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2013, με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει θητείες στην Έβερτον και την Φούλαμ. Ο ηγέτης της INEOS, μέσω των ανακατατάξεων σε βασικούς ρόλους στο διοικητικό και οργανωτικό τιμ της ομάδας τους τελευταίους μήνες, ήλπιζε ότι ο Μέρτοου θα έμενε στο κλαμπ, άμα του προσφερόταν διαφορετική θέση, τελικά όμως, αποχωρεί. Τώρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ουσιαστικά αντικαταστήσει ήδη τον Μέρτοου από δύο επικείμενες προσλήψεις, του Νταν Άσγουορθ, μόλις τελειώσει η άδεια «διαθεσιμότητας» του στη Νιούκαστλ, και του διευθυντή ποδοσφαίρου της Σαουθάμπτον, Τζέισον Γουίλκοξ, σε συζητήσεις για να γίνει τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Ο Τζόελ Γκλέιζερ, δήλωσε:

«Μετά από 11 χρόνια ακούραστης δουλειάς για τον σύλλογο, ο Τζον συμφώνησε μαζί μας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσει και να επιτρέψουμε να τεθεί σε εφαρμογή η νέα ποδοσφαιρική ηγετική δομή. Θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος πίσω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως φίλος του συλλόγου».


Διαβάστε επίσης: Τετραπλή επιστροφή για τη Λίβερπουλ!