Τεράστια οικονομική ζημιά για τη Λέστερ

Η Λέστερ αποκάλυψε μία οικονομική ζημιά πάνω από 100 εκατ. ευρώ για το έτος 2023.

Η Λέστερ ανακοίνωσε οικονομική ζημιά ύψους £89.7 εκατ. για τη σεζόν 2022-23 – με τις συνολικές απώλειες για τις τρεις τελευταίες τους σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ να είναι πάνω από τα £215 εκατ. όπως αναμενόταν.

Οι «Αλεπούδες» κατηγορήθηκαν τον προηγούμενο μήνα για παραβίαση των κανόνων κερδών και βιωσιμότητας (PSR), κατηγορίες που σχετίζονταν άμεσα με τα στοιχεία που τώρα έχουν δημοσιευτεί. Οι κανόνες της Πρέμιερ Λιγκ επιτρέπουν στις ομάδες να χάνουν £105 εκατ. κατά μέσο όρο σε τριετείς περιόδους.

Η παραβίαση συνέβη παρά το γεγονός ότι οι «Αλεπούδες», που υποβιβάστηκαν στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, σημείωσαν κέρδος £74.8 εκατ. από τις πωλήσεις παικτών. Στα οικονομικά στοιχεία, ο σύλλογος περιγράφει την υποβιβασμό ως «απογοητευτικό και απρόσμενο πισογύρισμα», μετά από την 5η θέση (2 φορές) και την 8η κατά τις προηγούμενες τρεις σεζόν.

Η εκτελεστική διευθύντρια της ομάδας, Σούζαν Γούιλαν, δήλωσε: «Μετά από μια περίοδο συνεχούς ανάπτυξης και επιτυχίας για τον σύλλογο την τελευταία δεκαετία, η σεζόν 2022-23 ήταν ένα σημαντικό πλήγμα, των συνεπειών του οποίου θα αισθανθούμε για κάποιο διάστημα.

Πρέπει τώρα να επικεντρωθούμε στην ανασυγκρότηση και στον στόχο να επιστρέψουμε και να επανακαθιερωθούμε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Έχοντας τερματίσει στην 5η θέση (δύο φορές) και στην 8η τις τρεις προηγούμενες σεζόν, οι στόχοι και οι προϋπολογισμοί μας για το 2022-23 ήταν εντελώς λογικοί. Ωστόσο, για έναν σύλλογο όπως ο δικός μας, οι συνεχείς αθλητικές μας επιτυχίες έχουν δικαιολογήσει τα επίπεδα επενδύσεων που απαιτούνται για να ανταγωνιστούμε με τους πιο καθιερωμένους συλλόγους και να εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας. Μια σεζόν με τέτοια σημαντική απόκλιση στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάζει οικονομικές προκλήσεις, ιδίως από την οπτική γωνία των τρεχουσών κανόνων Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας του παιχνιδιού».