Θέλει να αγοράσει κι άλλες ομάδες ο Μπόελι!

Να επεκταθεί στην Ευρώπη με την εξαγορά νέων ομάδων φέρεται να επιθυμεί ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι.

Ο νυν ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι, φέρεται να βρίσκεται σε σκέψεις εξαγοράς κι άλλων ομάδων πέρα από τους Λονδρέζους. Κύριος στόχος αυτής της επερχόμενης κίνησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό της Τσέλσι.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, διάφορες ομάδες από τη Γαλλία, την Πορτογαλία ή το Βέλγιο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως σκαλοπάτι για ανερχόμενους ποδοσφαιριστές. Ο ίδιος ο Μπόελι μάλιστα φέρεται πως τόνισε την αρεσκεία του αναφορικά με το… φαινόμενο της πολυιδιοκτησίας, μιλώντας σε κόσμο στη Νέα Υόρκη.

Πολύ σημαντικοί για την εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ καθίστανται οι πόντοι, τους οποίους μαζεύουν οι ποδοσφαιριστές στα εκάστοτε πρωταθλήματα. Στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας φερ’ ειπείν, ένας παίκτης που αγωνίζεται εκεί έχει ήδη στη φαρέτρα του 10 πόντους, ενώ αν έχει συμμετοχή στα μισά ή και παραπάνω παιχνίδια φτάνει στους 15. Όσοι δηλαδή χρειάζονται για την άδεια του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ομάδες όπως οι Βιζέλα (Πορτογαλία), Σερκλ Μπριζ, Μαλίν, Κορτράικ (Βέλγιο), Ανζέ, Οσέρ, Λανς, Λοριάν (Γαλλία) αποτελούν το μεγαλύτερο δέλεαρ για τον Αμερικανό. Τέλος, ως προς τις χώρες, υπάρχει και η επιλογή της Ολλανδίας αλλά και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, όπως αυτή της Βραζιλίας.