Τιμωρήθηκαν ο υπεύθυνος του VAR και ο ΑVAR για το λάθος στο Τότεναμ-Λίβερπουλ!

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Αγγλίας τιμώρησε τους VAR, Ντάρεν Ίνγκλαντ, και AVAR, Νταν Κουκ, για το φιάσκο με το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Τότεναμ.

Ο VAR και AVAR του Τότεναμ-Λίβερπουλ τιμωρήθηκαν για την χθεσινή τους απόδοση, αφού αντικαταστάθηκαν αμφότεροι από τα παιχνίδια Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπρέντφορντ και Φούλαμ – Τσέλσι στα οποία είχαν οριστεί μετά και τον σάλο που προκλήθηκε μετά την ακύρωση του κανονικού γκολ που σημείωσε ο Ντίας για τους «κόκκινους». 

Το καθαρό γκολ της Λίβερπουλ δεν μέτρησε, διότι ο VAR, Ντάρεν Ίνγκλαντ, δεν κατάλαβε ότι ο επόπτης το είχε ακυρώσει!  Μετά το σφύριγμα της λήξης η Επιτροπή Διαιτησίας της Αγγλίας ζήτησε συγγνώμη μέσω ανακοίνωσης, ενώ μερικές ώρες αργότερα προχώρησε στην αντικατάσταση των δύο διαιτητών, οι οποίοι είχαν οριστεί  ο ένας ως τέταρτος στο Νότιγχαμ – Μπρέντφορντ και ο έτερος ως AVAR στο Φούλαμ – Τσέλσι.

Πηγές στην Αγγλία αναφέρουν ότι ο VAR θεώρησε πως το γκολ είχε μετρήσει και γι’ αυτό τον λόγο, αφού ήταν εμφανές πως ο Ντίας δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, ενημέρωσε πως ο έλεγχος είχε ολοκληρωθεί και το παιχνίδι συνεχίστηκε. 

Από την στιγμή, όμως, που οι παίκτες της Τότεναμ εκτέλεσαν το ελεύθερο από τη θέση που είχε υποδειχθεί οφσάιντ ο Ντίας, το VAR δεν μπορούσε πλέον να επέμβει και να πάρει πίσω την απόφασή του.