Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Φιλ Τζόουνς στους φίλους της Γιουνάιτεντ

Ο Φιλ Τζόουνς αποχωρεί από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέρα από μία δεκαετία και έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας.

Ο Τζόουνς θέλησε να ευχαριστήσει άπαντες γι’ αυτό το μεγάλο ταξίδι με τους “Κόκκινους Διαβόλους”: “Σκέφτηκα ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να παρουσιάσω τα λόγια μου σε όλους και ένιωσα πως ήθελα να μιλήσω απευθείας στους οπαδούς που με στήριξαν τόσα χρόνια στην Γιουνάιτεντ.

Είναι δύσκολο να φεύγεις από μια ομάδα. Το έζησα στα 19 μου όταν αποχώρησα από την Μπλάκμπερν. Αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθήσει. Τα χρόνια μου στην Γιουνάιτεντ ήταν απίστευτα. Όταν έφυγα από την Μπλάκμπερν ήθελα να αποδείξω τι μπορώ να κάνω. Έφυγα από την ομάδα μου για να δω που μπορώ να φτάσω και να δείξω πως μπορώ να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο.

Είχα την δίψα να πάω σε ομάδα που διεκδικεί τα πάντα. Είχα διάφορες προτάσεις αλλά περίμενα αυτήν της Γιουνάιτεντ. Μια μέρα στις διακοπές μου με πήρε τηλέφωνο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Έφυγα αμέσως από τις διακοπές, ανυπομονούσα να τον δω. Να υπογράψω και να ξεκινήσω. Υπήρχε μόνο μία ομάδα που ήθελα να πάω. Το να φορέσω αυτή τη φανέλα με αυτό το σήμα και να εκπροσωπώ αυτόν τον κόσμο ήταν τιμή.

Μακάρι να έπαιζα παραπάνω. Μακάρι να πρόσφερα περισσότερα στους πολλούς συμπαίκτες που είχα. Από τα βάθη της καρδιάς μου το λέω, έκανα ό,τι μπορούσα. Ό,τι μου ζητήθηκε από το ιατρικό τιμ. Ποτέ δεν παράτησα το όνειρό μου και την ευκαιρία να παίζω για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πέρασα δύσκολες μέρες μακριά από όλους και από την οικογένειά μου για να κάνω αποθεραπεία και να επιστρέψω. Δυσκολεύομουν να μιλήσω και στους συμπαίκτες μου γιατί ένιωθα πως δεν τους βοηθάω και πληγωνόμουν.

Πονούσα που οι δικοί μου δεν με έβλεπαν στα παιχνίδια, ένιωθα ότι τους προδίδω. Κάποιες φορές στη ζωή γίνονται πράγματα που δεν θέλουμε αλλά πρέπει να μάθουμε να τα δεχόμαστε αν έχουμε κάνει τα πάντα να τα ανατρέψουμε. Αυτό συμβαίνει και στην καριέρα και στην ζωή.

Ο δρόμος μπορεί να είναι δύσβατος αλλά πρέπει σηκωθούμε και να συνεχίσουμε. Αυτό είναι ένα μάθημα που θα το έχω για οτιδήποτε άλλο κάνω. Έζησα το όνειρό μου στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Έπαιξα με την Αγγλία σε μεγάλες διοργανώσεις. Κέρδισα τρόπαια με την Γιουνάιτεντ, ειδικά την τελευταία Πρέμιερ Λιγκ του Σερ Άλεξ πριν αποσυρθεί.

Δεν είναι ώρα για στεναχώρια. Είναι ώρα να κοιτάξω πίσω και να νιώσω περήφανος γι’ αυτο που έζησα στην Γιουνάιτεντ. Εύχομαι στον Έρικ στους παίκτες και σε όλο το σταφ τα καλύτερα για το μέλλον. Χτίζει κάτι εδώ πέρα και θα παρακολουθώ υποστηρίζοντας και θα εύχομαι να συνεχίσει την πρόοδο. Θέλω να ευχαριστήσω άπαντες στην Γιουνάιτεντ όπου έκανα φιλίες για μια ζωή.

Αλλά πιο πολύ, την οικογένειά μου που μου στάθηκε σε όλα. Την γυναίκα μου και τα δύο υπέροχα κορίτσια μου. Μου σταθήκατε σε όλα και ανυπομονώ να δω τι επιφυλάσσει το μέλλον”.