Το μέλλον της Tottenham έχει όνομα και λέγεται Harry Kane

Το eyap.gr σας εξηγεί τον λόγο για τον οποίο η ομάδα του Βορείου Λονδίνου έχει μέλλον μπροστά της.

 

Δεν είσαι η Manchester City για να ξοδεύεις πακτωλό χρημάτων, δεν είσαι η United για να αγοράζεις παίκτες με το brand name σου δεν είσαι η Arsenal για να κυνηγάς το πρωτάθλημα μέχρι τα Χριστούγεννα και δεν είσαι η Liverpool για να κάνεις 27 χρόνια υπομονή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για harry kane king

Είσαι η Tottenham όμως που τα τελευταία χρόνια βρίσκεσαι σταθερά μέσα στου 5 πρώτους του πρωταθλήματος. Είσαι η Tottenham που κάθε χρόνο γίνεσαι και πιο ανταγωνιστική. Είσαι η Tottenham που ξοδεύεις τα λεφτά σου σε μεταγραφές ουσίας και τέλος είσαι η Tottenham που έχεις τον καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο επιθετικό του πρωταθλήματος, τον Harry Kane.

Ας παραδεχτούμε όλοι ένα πράγμα, ότι ο Kane είναι ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός της Premier League. Δεκτό. Η αντίληψή του στο παιχνίδι, η ικανότητά του να να βγαίνει σπάνια offside, να κρατάει την μπάλα και φυσικά να την στέλνει στα δίχτυα, είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι το δεκάρι της Tottenham και ήρθε για να μείνει.

Κανείς άλλος ούτε ο Aguero, ούτε ο Diego Costa, ούτε ο Vardy, ούτε καν ο Ibrahimovic έχουν το πακέτο που έχει ο Harry. Για το Pochettino ο ποδοσφαιριστής που λέγεται Kane είναι τα πάντα. Όταν λείπει τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για αυτόν. Είναι σαν να προσπαθείς να παλέψεις με το ένα χέρι δεμένο. Έτσι θα χαρακτήριζα το πόσο σημαντικός και συνάμα το πόσο δύσκολο είναι να νικήσει η ομάδα χωρίς τον Άγγλο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για harry kane england

 

Είναι σημαντικός και υπεύθυνος για την αποτελεσματικότητα της ομάδας και κάθε παίκτης εξαρτάται από αυτόν. Είναι σημαντικός γιατί όταν ο κινητήριος μοχλός της Tottenham παίζει καλά τότε παίζουν όλοι.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για harry kane quotes

 

Ο Kane είναι ένας σύγχρονος επιθετικός. Αυτός που χρειάζεται κάθε ομάδα στο ροστερ της. Ένας επιθετικός που ξέρει που πρέπει να βρεθεί και πότε. Ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Και από την άλλη ο κόουτς ξέρει ότι την ευκαιρία θα τη κάνει γκολ.

Φέτος έχει έναν ισχυρό ανταγωνιστή, τον Vincent Janssen. Ο Levy (αφεντικό της Tottenham) για άλλη μία φορά κινήθηκε έξυπνα και αγόρασε τον καλύτερο παίκτη και αρχισκόρερ του περσινού Ολλανδικού πρωταθλήματος.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Vincent Janssen tottenham

 

Η κίνηση αυτή όμως της Tottenham κρύβει εκπλήξεις. Ο Janssen αποκτήθηκε αρχικά ως αντικαταστάτης του Kane. Η αξία του Ολλανδού είναι δεδομένη αλλά άποψή μου είναι πως αποκτήθηκε περισσότερο για να «τσιγκλήσει» τον Άγγλο. Η θέση του βασικού είναι καπαρωμένη αλλά νοιώθοντας την ανάσα του Vincent στην πλάτη του και τον έντονο ανταγωνισμό, το μόνο που μπορεί να γίνεις είναι καλύτερος. Ο Pochettino αυτό το γνωρίζει καλά το ίδιο και ο Kane.

 

kane

 

Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί το κατάλληλο σχήμα για να μπορέσουν και οι δύο να συνδυαστούν κατάλληλα. Ο Poche θα το καταφέρει, μέχρι τότε όμως ο ένας θα είναι το κύριο βιολί (Harry Kane) και ο άλλος το βοηθητικό (Janssen).

Το θέμα είναι πως οι «πετεινοί» έχουν στο ρόστερ τους τον πιο ολοκληρωμένο επιθετικό του πρωταθλήματος και το σίγουρο είναι πως το μέλλον του μπορεί να ταυτιστεί με τα «κρίνα» αλλά και τα «κρίνα» θα πρέπει να συνδέσουν το μέλλον τους με τον 23χρονο Άγγλο επιθετικό.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για harry kane quotes

 

Συντάκτης: Γιώργος Γιαννούλης