Τσέλσι: «Κλείδωσε» θέση στο ανανεωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2025

Μια θέση στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025 κέρδισε η Τσέλσι, το οποίο θα είναι τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Παρούσα… δηλώνει η Τσέλσι ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων το 2025.

Σήμερα (14/03), το Συμβούλιο της FIFA συνεδρίασε προκειμένου να ληφθούν ορισμένες σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά το μέλλον των διοργανώσεων, ανδρών και γυναικών, με ένα νέο φορμάτ να αποφασίζετε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Όπως φαίνεται, ο εν λόγω θεσμός θα έχει παρόμοια μορφή με αυτή του κλασσικού Παγκοσμίου Κυπέλλου των εθνικών ομάδων.

Ειδικότερα, από τον Ιούνιο του 2025, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια και θα περιλαμβάνει συνολικά 32 ομάδες.

Από την Ευρώπη θα παίρνουν μέρος δώδεκα σύλλογοι, με τέσσερις εξ αυτών να αποτελούν τους τελευταίους τέσσερις κατόχους του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι το 2025, με την Τσέλσι να παίρνει αυτόματα ένα εισιτήριο, ως κάτοχος του τροπαίου το 2021.

Φυσικά, μια θέση έχει κερδίσει και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ από την Νότια Αμερική σίγουρα θα συμπεριληφθούν οι Παλμέιρας και Φλαμένγκο. Επιπλέον, θα υπάρξουν τέσσερις εκπρόσωποι από την Ασία, την Αφρική, την Βόρεια (συν δύο) και Κεντρική Αμερική, ενώ, η Ωκεανία θα μετρήσει μόλις έναν.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές θέσεις, αυτές θα δοθούν στις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία στο UEFA Ranking (έως το 2024).

Αυτή τη στιγμή, μία ακόμα αγγλική ομάδα, η Μάντσεστερ Σίτι έχει δεδομένη μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αφού, φιγουράρει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τελευταίο εισιτήριο είναι θα είναι καταχωρημένο σε ομάδα από την διοργανώτρια αρχή, με τα κριτήρια επιλογής να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά.