Τζον Κάριου: Στην φυλακή για φοροδιαφυγή ο πρώην παίκτης της Άστον Βίλα

Ο πρώην επιθετικός της Άστον Βίλα, Τζον Κάριου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση μετά την παραδοχή της ενοχής του σε κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

Μπλεξίματα με τον νόμο για τον Τζον Κάριου στην Νορβηγία. Ο πρώην επιθετικός της Άστον Βίλα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών μετά την παραδοχή της ενοχής του σε κατηγορίες για φοροδιαφυγή. Ο 43χρονος, πρώην ποδοσφαιριστής, παραδέχθηκε ότι παρέλειψε να δηλώσει φορολογητέο εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 26,7 εκατομμυρίων λιρών μεταξύ των ετών 2014 και 2019.

Ο Κάριου είπε ότι πίστευε ότι δεν χρειαζόταν να πληρώσει φόρο εκεί, καθώς ζούσε στο εξωτερικό. Αλλά οι εισαγγελείς προσκόμισαν στοιχεία που έδειξαν ότι βρισκόταν στη Νορβηγία πάνω από 183 ημέρες το χρόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γεγονός που τον καθιστούσε ικανό να πληρώσει φόρο.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 46 χιλιάδων λιρών. Ο Κάριου είπε στο δικαστήριο ότι είχε ακολουθήσει τις συμβουλές του πρώην ατζέντη του.

«Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενήργησε με βαριά αμέλεια, αλλά όχι με πρόθεση.Το έχουμε υποστηρίξει αυτό από την αρχή και ο Κάριου κατέστησε σαφές ότι ήθελε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους», ανέφερε σε δήλωσή της η δικηγόρος του Μπέριτ Ρις-Άντερσεν.

Η συνήγορος του, διαβεβαίωσε ότι ο Κάριου θα διαβάσει λεπτομερώς την απόφαση προτού αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση.

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: «What if…?»: Μια άλλη εθνική Αγγλίας

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!