Ξεκίνησε η “εξαφάνιση” του Upton Park… (photos)

Το μοντέρνο ποδόσφαιρο καταστρέφει ένα ακόμα κομμάτι της αγγλικής ποδοσφαιρικής παράδοσης… Δείτε τις στενάχωρες φωτογραφίες από την κατεδάφιση του Upton Park και ένα νοσταλγικό φωτογραφικό αφιέρωμα.

 

 

Το μοντέρνο ποδόσφαιρο εξαφανίζει από προσώπου γης μια από τις πιο εικονικές έδρες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το Upton Park (ή Boleyn Ground), η ιστορική έδρα της West Ham United, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Τα Σφυριά μετακόμισαν το φετινό καλοκαίρι στην νέα έδρα τους, χωρητικότητας 60.000, το Olympic Stadium στο Stratford, αφήνοντας πίσω τους 112 χρόνια ιστορίας. Το Upton Park λοιπόν είναι “μείον μία εξέδρα” και επίσημα. Σε περίπου μισό χρόνο θα ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και ο χώρος θα “αξιοποιηθεί” για την κατασκευή κατοικιών.

 

 

 

Πραγματικά αυτές οι φωτογραφίες προκαλούν ένα κενό στην ψυχή, που ένας ρομαντικός ποδοσφαιρόφιλος θα μπορούσε εύκολα να νιώσει…

 

 

 

Και ναι, έχουμε κάνει ξανά ένα καταπληκτικό αφιέρωμα για το Upton Park, αλλά οι Football Romantics είναι εδώ για να σας πονέσουν στην καρδιά (όπως κάναμε άλλωστε με επιτυχία στο αφιέρωμα για το Highbury).

 

Ακολουθεί μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στον ιστορικό αυτό ναό:

 

Το πανέμορφο Upron Park από ψηλά, να δεσπόζει στα προάστια του Λονδίνου.

 

Ο αρχηγός της Newcastle United, Alan Shearer εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο του Upton Park με την ομάδα του, την περίοδο που γινόντουσαν εργασίες στην West Stand το 2001.

 

Η ομάδα του Bobby Moore ητείται με 3-1 από την Ipswich Town το 1963. Ένας από τους πολυάριθμους θρύλους που φόρεσαν την φανέλα των Hammmers στο Upton Park.

 

“I’m forever blowing bubbles, Pretty bubbles in the air, They fly so high, Nearly reach the sky, Then like my dreams, They fade and die. Fortune’s always hiding, I’ve looked everywhere, I’m forever blowing bubbles, Pretty bubbles in the air.”