Οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές στην Premier League

Premier League, το πρωτάθλημα που αγαπάμε όσο τίποτα άλλο στο ποδόσφαιρο. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της;

 

Όπως όλα δείχνουν ακριβότερη θα γίνει αυτή του Paul Pogba. Μέχρι, όμως, να έχουμε κάτι επίσημο, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Ας τα πάρουμε με την αύξουσα σειρά.

 

No.10

Ξεκινάμε τη λίστα μας με τον Alexis Sanchez, ο ποίος μετακόμισε από την Barcelona στην Arsenal, το καλοκαίρι του 2014 για το ποσό των 35 εκ. λιρών. Την συνέχεια την ξέρουμε πάνω κάτω όλοι. Ο ηγέτης των “κανονιέρηδων”.

 

 

No.9

Σειρά έχει ο Andy Carroll. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής πήγε από την Newcastle στην Liverpool, τον Ιανουάριο του 2011. Η μεταγραφή κόστισε 35 εκ. λίρες. Ακόμα και σήμερα θεωρείται ως η χειρότερη μεταγραφή που έγινε ποτέ στην Αγγλία.

 

 

No.8

Αλλάζουμε πόλη και πάμε στο Manchester. Το 2013 η Manchester United απέκτησε με μεταγραφή τον Juan Mata, από την Chelsea. Η συγκεκριμένη μεταγραφή κόστισε στους “κόκκινους διαβόλους” 37 εκ. λίρες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει βγάλει τα λεφτά αυτά. Έχει αποδώσει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και είναι από τους διασωθέντες των κακών χρόνων της Manchester United.

 

 

No.7

Μένουμε στην ίδια πόλη, αλλάζουμε ομάδα αυτή τη φορά και περνάμε στην City. Το 2011 ο Sergio Aguero, προσγειώθηκε στο Manchester για λογαριασμό της City, η οποία ξόδεψε 38 εκ. λίρες για να τον κάνει δικό της. Κανένας από την ομάδα δεν μετανιώνει για αυτό το ποσό. Είναι ο ηγέτης και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Πόσο μάλλον και στο πρωτάθλημα του 2014.

 

 

No.6

Γυρνάμε στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην Arsenal. Τα “κανόνια” δαπάνησαν 42,5 εκ. λίρες για να αποκτήσουν τον Ozil, το καλοκαίρι του 2013. Ένα ποσό σχετικά προσιτό για την αξία του παίκτη. Τρία χρόνια μετά μαζί με τον Sanchez είναι οι ηγέτες αυτής της ομάδας και το δείχνουν.

 

 

No.5

Συνεχίζουμε και περνάμε στην πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή. Αυτή του Raheem Sterling από την Liverpool στην Manchester City, το 2015, το κόστος της οποία ήταν υπερβολικά υψηλό φτάνοντας τα 49 εκ. λίρες. Πολλά για έναν παίκτη, ο οποίος στην τελική δεν έχει δείξει ότι αξίζει τόσα πολλά.

 

 

No.4

Άλλος ένας Ισπανός στη λίστα μας. Ο Fernando Torres, ο οποίος το 2011 άλλαξε πόλη και πήγε από το Λίβερπουλ στο Λονδίνο και την Chelsea για το ποσό των 50 εκ. λιρών. Βέβαια δεν έπιασε αυτή η μεταγραφή καθώς δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα της ομάδας και δεν κατάφερε να αποδώσει το ίδιο καλά όσο τα προηγούμενα χρόνια σε Liverpool και Atletico.

 

 

No.3

Με το ίδιο ποσό ήρθε στην Αγγλία και ο Anthony Martial. Το 2015 η Manchester United δαπάνησε 50 εκ. λίρες για να φέρει στην Αγγλία έναν 18χρονο επιθετικό. Ομολογουμένως δεν τον ξέραμε πολλοί και ξαφνιαστήκαμε με την επιλογή των “κόκκινων διαβόλων”. Αλλά έχει δείξει ότι μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά.

 

 

No.2

Στο νούμερο δύο ο Kevin De Bruyne. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός το καλοκαίρι του 2014, μετακόμισε από την Wolfsburg στην Manchester City για 54,5 εκ. λίρες. Πολλά λεφτά για έναν παίκτη που είχε φύγει πριν λίγους μήνες από την Chelsea. Έχει αποδώσει, όμως, εξαιρετικό ποδόσφαιρο και βοήθησε την City να παλέψει για το πρωτάθλημα μέχρι τελικής πτώσης.