300.000 θεατές στο Wembley!

Κι όμως, στο ιστορικό γήπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου, το Wembley, έχουν παρακολουθήσει αγώνα περίπου 300.000 άτομα!

 

 

Στις 28/4/1923 η Bolton Wanderers αντιμετώπιζε την West Ham United για τον τελικό του FA Cup. Ο τελικός δεν θα έμενε στην ιστορία για την νίκη της Bolton με 2-0, αλλά τις χαοτικές συνθήκες που επικρατούσαν στο γήπεδο! Οι φίλαθλοι των δυο ομάδων κατέκλυσαν τόσο πολύ το γήπεδο, που φτάναν στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, ενώ υπήρχαν στιγμές που ο κόσμος πλημμύριζε το γρασίδι του Wembley! H επίσημη προσέλευση ήταν 126.047 κόσμου, αλλά υπολογίζεται ότι στην πραγματικότητα 300.000 Άγγλοι φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα.

 

 

 

Αυτό το λευκό άλογο που κουβαλά ένα από τους αμέτρητους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να επιβάλλουν τάξη στον αγώνα, έμεινε ως η εικόνα του τελικού.  Ο τελικός συχνά αναφέρεται ως “White Horse Final”.

 

Μείνετε συντονισμένοι στην στήλη των The Football Romantics στο eyapnews.gr για περισσότερο vintage feeling και όχι μόνο από το Βρετανικό ποδόσφαιρο. Για την καθημερινή σας δόση ποδοσφαιρικού ρομαντισμού στο Facebook, κάντε LIKE στους The Football Romantics:  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Τσιλιμπίου