Η “αεράτη” Άρσεναλ κάνει ευτυχισμένο τον Αρτέτα

Ο Αρτέτα αποθέωσε την ικανότητα της ομάδας του να “λύνει” τα προβλήματα που της βάζουν οι αντίπαλοι, μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Έβερτον χθες το βράδυ.

Η ομάδα του Αρτέτα φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, ούσα πέντε βαθμούς πάνω από την δεύτερη Σίτι. Η άνετη επικράτηση με 4-0 επί των “Ζαχαρωτών” έφερε χαμόγελα στο βόρειο Λονδίνο.

Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε με πειστικό τρόπο, σε ένα παιχνίδι που στα πρώτα 20-25 λεπτά συναντήσαμε δυσκολίες, λόγω της πολύ καλής τους οργάνωσης αμυντικά. Δυσκολευτήκαμε και τους δώσαμε χώρους στην αντεπίθεση σε ορισμένα σημεία”.

“Ωστόσο αργότερα, πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και σκοράραμε σε δύο τέλεια χρονικά σημεία, ακριβώς πριν την ανάπαυλα. Μετά, το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πειστικό, ο τρόπος που πιέσαμε, οι φάσεις που δημιουργήσαμε, τα γκολ που βάλαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος”.

“Η Έβερτον προσπάθησε να μας δυσκολέψει καθώς είναι καλή στο να μπλοκάρει τον αντίπαλο. Εμείς δεν έπρεπε να τους δώσουμε περιθώρια να το πιστέψουν, ούτε να τους χαρίσουμε στημένες μπάλες και νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά”, συμπλήρωσε ο Βάσκος τεχνικός της Άρσεναλ.

Σε δύο αξιοσημείωτα στατιστικά, η ομάδα του Αρτέτα έγινε η πρώτη που σημειώνει 100 και πλέον νίκες απέναντι σε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο (εν προκειμένω την Έβερτον), ενώ έχει σκοράρει τέσσερα ή και παραπάνω τέρματα απέναντι στους “Toffees” δώδεκα φορές, τις περισσότερες που έχουν καταγραφεί από μια ομάδα κόντρα σε άλλη!