Mario Lemina, το γρανάζι στο κέντρο της Southampton!

Η άφιξη του Mario Lemina έφερε πολύ ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της Southampton αλλά και στην ίδια την ομάδα.

 

Ο Γκαμπονέζος δικαίωσε τους οπαδούς των «Αγίων» και με το παραπάνω, καθώς χθες ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι με την Crystal Palace κερδίζοντας άξια και το βραβείο του καλύτερου παίκτη της αναμέτρησης.

Ήρθε από την Juventus για να προσθέσει βάθος και ποιότητα στο κέντρο των «Αγίων» και η εμπειρία του μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα του Mauricio Pellegrino. Είναι πάρα πολύ δυνατός και έχει εξαιρετική τεχνική. Αυτά τα έδειξε και στον χθεσινό αγώνα όπου ήταν συγκλονιστικός και βοήθησε την Southampton σε άμυνα και επίθεση. Έχει ήδη αρχίσει να συνηθίζει να αγωνίζεται με τον Oriol Romeu δίπλα του και οι δυο τους μπορούν να συνθέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στο κέντρο του γηπέδου. Ο Lemina στο παιχνίδι με την Crystal Palace είχε 90% επιτυχία στις πάσες, ενώ μια εξ’ αυτών έμελλε να είναι «κομβική». Είχε επίσης, έξι επιτυχημένα τάκλιν και βοήθησε πάρα πολύ στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.

 

 

Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να «κουβαλήσει» την μπάλα στα πόδια του και να βοηθήσει την ομάδα και στο επιθετικό κομμάτι. Στην μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στο κέντρο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς είναι συνήθως αυτός που υποδέχεται πρώτος την μπάλα. Είναι πολύ δυνατός και αυτό τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο. Η Premier League είναι το πιο ανταγωνιστικό και το πιο «φυσικό» πρωτάθλημα στον κόσμο. Αυτό δεν έχει εμποδίσει τον Lemina. καθώς έχει προσαρμοστεί ύστερα από πολύ λίγο καιρό παρουσίας του στο Νησί.

Αυτό που ευχαριστεί περισσότερο τους οπαδούς των «Αγίων» είναι ότι ο Lemina φαίνεται να δίνει λύσεις και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού που είναι το μειονέκτημα της Southampton. «Σπρώχνει» την μπάλα προς τα μπροστά, κινείται έξω από την μεγάλη περιοχή και γενικά, αποτελεί απειλή για τις αντίπαλες άμυνες.

 

 

Φέτος στην Premier League έγιναν εξαιρετικές μεταγραφές, ιδιαίτερα από τις ομάδες του Top 6 και όλοι έριξαν την προσοχή τους εκεί. Κανείς όμως, δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην μεταγραφή του Mario Lemina ή του Renato Sanches που θα αποτελέσουν τρομερές προσθήκες για Southampton και Swansea αντίστοιχα. Η εμφάνιση του Mario Lemina απέναντι στην Crystal Palace, ήταν ένα δείγμα της ποιότητας του Γκαμπονέζου κεντρικού μέσου. Να είστε σίγουροι όμως, πως έχει πολλά ακόμα να δώσει…

 

Συντάκτης: Παναγιώτης Μαλανδράκης