Αδιαφορία της Πρέμιερ Λιγκ για την EFL, στον «πάγο» η οικονομική βοήθεια

Η Πρέμιερ Λιγκ παραμένει διχασμένη για την πρόταση οικονομικής βοήθειας στην EFL ύψους 900 εκατ. λιρών.

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ απέτυχαν ξανά να συμφωνήσουν σε ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο για την στήριξη της English Football League(EFL), με τους ιθύνοντες των συλλόγων να είναι τόσο διαιρεμένοι στο θέμα ώστε ακόμα και να μην το θέσουν σε ψηφοφορία σε μια έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα.

Οι κανόνες ψηφοφορίας της λίγκας απαιτούν ένα πλειοψηφικό δύο τρίτων για σημαντικές αποφάσεις, πράγμα που συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούν 14 από τους 20 συλλόγους, αλλά μπορεί να είναι και λιγότεροι αν υπάρχουν αποχωρήσεις.

Παρά τους μήνες συζητήσεων και τη σημαντική πίεση από τη βρετανική κυβέρνηση, οι σύλλογοι παραμένουν απολύτως διχασμένοι σχετικά με το πόσο γενναιόδωρο θα πρέπει να είναι το τόσο λεγόμενο «Νέο Πακέτο για το Ποδόσφαιρο», τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συνοδεύονται και τον τρόπο χρηματοδότησής του.

Οι κανόνες για την κερδοφορία και τη βιωσιμότητα, που οδήγησαν την Έβερτον και τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε τιμωρία αναδιαμορφώνονται υπέρ ενός συστήματος που ευρέως ευθυγραμμίζεται με τα κόστη του συνόλου μίας ομάδας.

Η Πρέμιερ Λιγκ έχει προειδοποιηθεί εάν δεν συμφωνηθεί η «ένεση» ύψους 900 εκατομμυρίων λιρών κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Ο συνιδιοκτήτης της Σάλφορντ Σίτι (League Two), o Γκάρι Νέβιλ, χαρακτήρισε την αποτυχία της συμφωνίας συμφωνηθεί ως την «απόλυτη ντροπή», προσθέτοντας: «Με θυμώνει κάθε φορά που βλέπω ότι έχουν μια συνάντηση και φροντίζουν να ενδιαφέρονται μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά όχι το υπόλοιπο ποδόσφαιρο».

Η EFL αρνήθηκε να σχολιάσει και αναμένεται να συζητήσει το θέμα σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αργότερα αυτή την εβδομάδα.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: London Calling: Τα κυριότερα νέα της ημέρας (11/3)