Αγορές εισιτηρίων μέσω Βitcoin για ομάδα της έκτης κατηγορίας

Ο λόγος γίνεται για την Όξφορντ Σίτι, ομάδα της ημιεπαγγελματικής Νάσιοναλ Λιγκ Σαουθ, που ανακοίνωσε την δυνατότητα χρήσης bitcoin σαν εναλλακτική της κάρτας τραπέζης και των μετρητών.

Για την επίτευξη αυτής της καινοτομίας, υπογράφηκε πολυετές συμβόλαιο με την CoinCorner, εταιρία που δημιούργησε την πρώτη ανέπαφη κάρτα για συναλλαγές bitcoin στον κόσμο. Η ίδια εταιρία θα είναι χορηγός στις φανέλες του συλλόγου.

Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook αν δεν το έχετε ήδη κάνει!

Η χρήση της μάλιστα θα ξεκινήσει αυτήν την Κυριακή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Ίστμπορν Μπόρο. Οι φίλαθλοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κρυπτονόμισμα στα εντός έδρας ματς για την παροχή εισιτηρίων, φαγητού και ποτού.

«Η υιοθέτηση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών και καινοτομιών για να διασφαλίσουμε ότι η Oxford City FC μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτοσυντηρούμενος σύλλογος αποτελεί βασικό μέρος των μακροπρόθεσμων στόχων μας» δήλωσε ο Τζάστιν Μέριτ, τεχνικός διευθυντής του συλλόγου.

 «Δεν είναι υποχρεωτικό για τους ανθρώπους να ασχολούνται με τη νέα μας τεχνολογία, αλλά πιστεύουμε ότι η πληρωμή του χρόνου μέσω Bitcoin θα γίνει το νέο φυσιολογικό στο αγγλικό ποδόσφαιρο» πρόσθεσε.

Ο Ντάνιελ Σκοτ διευθύνων σύμβουλος της CoinCorner, είναι αισιόδοξος πως το bitcoin θα αρχίσει να χρησιμοποιείται τακτικά, καθώς δήλωσε πως «Είναι ευχάριστο να βλέπεις τον σύλλογο να γίνεται ο πρώτος που υιοθετεί την πληρωμή bitcoin στο Νάσιοναλ Λιγκ. Πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση θα δημιουργήσει μια τάση σε τμήματα εκτός πρωταθλήματος και Φουτμπολ Λιγκ καθώς το ψηφιακό νόμισμα καθιερώνεται ως το νέο στάνταρ για τους λάτρεις των σπορ και τους θεατές το Ηνωμένο Βασίλειο».

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Χόλαντ: «Μπορώ να γίνω καλύτερος σε όλα»