Αυτό είναι το νέο σήμα της Μπράντφορντ Σίτι;

Η Μπράντφορντ Σίτι θέλει ν’ αλλάξει σελίδα στην 119 ετών ιστορία της αλλάζοντας έμβλημα, οι φίλαθλοι της, όμως, έχουν άλλη γνώμη.

Ο ιστορικός σύλλογος της League Two, Μπράντφορντ Σίτι, παρουσίασε το νέο της έμβλημα μέσα στον Οκτώβρη. Οι αντιδράσεις από το φίλαθλο κοινό των «Bantams» είναι κυρίως αρνητικές, παρ’ ότι το πρότζεκτ της αλλαγής τρέχει εδώ και έναν χρόνο.

Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο να ρωτήσει τους φιλάθλους της ομάδας για την μορφή του νέου εμβλήματος. Επίσημα οπαδικά γκρουπ και χιλιάδες φίλαθλοι μέσω ερωτηματολόγιων αποφάσισαν πως στο νέο σήμα πρέπει να διατηρηθούν γι αρχή τα χρώματα της ομάδας. Ο σύλλογος από το Μπράντφορντ είναι ο μόνος επαγγελματικός σύλλογος του αγγλικού ποδοσφαίρου που φορά τον σπάνιο χρωματικό συνδυασμό «claret and amber», δηλαδή «πορφυρό και κεχριμπαρί». Υιοθετήθηκαν από τα χρώματα του στρατιωτικού συντάγματος του Δυτικού Γιόρκσιρ του Πρίγκιπα της Ουαλίας, ενώ και η σκωτσέζικη Μάδεργουελ λέγεται ότι φορά τα ίδια χρώματα λόγω της Μπράντφορντ. Δεύτερο σημείο που επικράτησε για διατήρηση στο νέο σήμα είναι η ασπίδα και το χαρακτηριστικό της σχήμα, όπως φυσικά και το αστέρι πάνω από αυτή, που συμβολίζει το ένα και μοναδικό FA Cup που κατέχει η ομάδα στην ιστορία της (1911). Τρίτο χαρακτηριστικό που κρίθηκε αναντικατάστατο είναι ο κόκορας, o «Bantam», όπως είναι και το ψευδώνυμο του συλλόγου και των οπαδών του, το οποίο κρίθηκε ν’ αφαιρεθεί στη νέα δημιουργία.

Η ομάδα, λοιπόν, θέλοντας να προσαρμοστεί στη νέα εποχή και τις τάσεις της, ακολούθησε μοντέρνες και λιτές σχεδιαστικές γραμμές και παρουσίασε το νέο της έμβλημα. Νέα ερωτηματολόγια προς τους φιλάθλους της είναι διαθέσιμα, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, έτσι ώστε να υιοθετηθεί από τη νέα σεζόν.

Μέχρι τώρα τα σχόλια από τους οπαδούς είναι αρνητικά και μένει να δούμε αν οι άνθρωποι του συλλόγου θα προσαρμόσουν το νέο έμβλημα στις προτιμήσεις των «Bantams».

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!