Επιστρέφει στο αγγλικό ποδόσφαιρο ο Χάουαρντ Γουέμπ!

Ο πρώην διαιτητής της Πρέμιερ Λιγκ, Χάουαρντ Γουέμπ, επιστρέφει στο αγγλικό ποδόσφαιρο από άλλο πόστο σύμφωνα με το BBC.

Ο Χάουαρντ Γουέμπ επιστρέφει στο αγγλικό ποδόσφαιρο για να γίνει ο επικεφαλής διαιτητής της Professional Game Match Officials Limited. Ο όμιλος PGMOL συγκροτήθηκε το 2001 για να βελτιώσει τα πρότυπα διαιτησίας σε όλους τους αγώνες της EFL, της Premier League και της Football Association (FA) – με τους τρεις οργανισμούς να το χρηματοδοτούν. Ο Γουέμπ διαιτήτευσε 296 αγώνες Πρέμιερ Λιγκ από το 2003 έως το 2014 και τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Champions League το 2010.

Σήμερα είναι γενικός διευθυντής του Professional Referee Organization (PRO) στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για το αμερικανικό MLS. Ο 51χρονος Γουέμπ, θα αποχωρήσει από αυτή τη θέση στο τέλος του συμβολαίου του, ενώ η ημερομηνία έναρξης του PGMOL δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Αρχικά εντάχθηκε στην PRO ως διευθυντής λειτουργιών βοηθού διαιτησίας βίντεο το 2017 προτού αναλάβει τον τρέχοντα ρόλο του το 2018. Ο πρώην διαιτητής με καταγωγή από το Γιόρκσαιρ, ξεκίνησε την καριέρα του το 1989, προχωρώντας στις βόρειες κομητείες και τη Football League για να γίνει διαιτητής Select Group το 2003. Αποσύρθηκε το 2014 για να γίνει τεχνικός διευθυντής της PGMOL και ένα χρόνο αργότερα διορίστηκε διευθυντής διαιτητών για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα», είπε ο Γουέμπ. «Είμαι πολύ περήφανος για όσα επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μου εδώ (PRO) και στοχεύω να έχω παρόμοιο αντίκτυπο με το PGMOL, χρησιμοποιώντας το σχέδιο ανάπτυξης των ελίτ διαιτητών ως πραγματική κινητήρια δύναμη».

Ο Μάικ Ράιλι, ο οποίος θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της PGMOL και θα αντικατασταθεί από έναν γενικό διευθυντή λειτουργίας αργότερα αυτή τη σεζόν, δήλωσε: «Η επιστροφή του Χάουαρντ είναι ένα μεγάλο πράγμα και αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία για τον Χάουαρντ και τη νέα ηγετική ομάδα να οικοδομήσουν στα γερά θεμέλια που υπάρχουν».

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: UEFA: Κυρώσεις σε δέκα ομάδες

Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο facebook αν δεν το έχετε ήδη κάνει!