Μεγάλο ιταλικό ταλέντο ανακοίνωσε η Λιντς!

Ο Γουίλφριντ Νιόντο, διεθνής με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας, είναι το τελευταίο απόκτημα της Λιντς γι αυτή την μεταγραφική περίοδο.

Η Λιντς Γιουνάιτεντ ήρθε και επίσημα σε συμφωνία με την Ζυρίχη για τον ταλαντούχο έφηβο Ιταλό διεθνή Γουίλφριντ Νιόντο. Πρόκειται για μια μεταγραφή ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ συν τα μπόνους, με την ελβετική ομάδα να διατηρεί ένα ποσοστό από μελλοντικό ποσό μεταπώλησης. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας χορήγησε τελικά άδεια εργασίας στο Νιόντο και η μεταγραφή μπόρεσε και ολοκληρώθηκε έγκαιρα, μαζί με τη λήξη της Deadline Day.

«Προϊόν» των νέων της Ίντερ, εντάχθηκε στην Ζυρίχη ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020 και εκεί έχτισε «όνομα», κερδίζοντας τέσσερις συμμετοχές με την Εθνική Ιταλίας Ανδρών. Μάλιστα, η εμπιστοσύνη του Μαντσίνι, ομοσπονδιακού τεχνικού της Ιταλίας, έπιασε τόπο, καθώς ο 18χρονος σκόραρε και ένα γκολ εναντίον της Γερμανίας στο Nations League.

Ο Νιόντο είναι ένας κοντός παίκτης, στα 1.70 m., αλλά γρήγορος και δυνατός Έπαιξε στα άκρα για την Ιταλία, αλλά σε συλλογικό επίπεδο, αγωνίστηκε κυρίως ως «Support Striker» ή ακόμα και «False 9». Συνδέθηκε τα τελευταία χρόνια με αρκετούς ιταλικούς συλλόγους, ειδικά το τελευταίο καλοκαίρι, αλλά η αρχική τιμή των 20 εκατομμυρίων ευρώ που είχε θέσει η διοίκηση της Ζυρίχης τους απομάκρυνε. Εν τέλει η τιμή πώλησης μειώθηκε σημαντικά καθώς περνούσαν οι μήνες και η Λιντς πέτυχε το… «κόλπο γκρόσο».

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις της Deadline Day στο Live άρθρο του eyap.gr