Εθνική Αγγλίας: Ανακοινώθηκαν οι κλήσεις του Σάουθγκεϊτ

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατέληξε και η εθνική Αγγλίας ανακοίνωσε τις κλήσεις για τα επερχόμενα παιχνίδια του Nations League.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχει δύο δυνατά τεστ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτά απέναντι σε Ιταλία και Γερμανία για το Nations League.

Τα «Τρία Λιοντάρια» παίζουν τους δύο τελευταίους αγώνες τους πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Νοεμβρίου στο Κατάρ, ξεκινώντας με το ταξίδι στο Μιλάνο την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου πριν υποδεχθούν τη Γερμανία στο Γουέμπλεϊ τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των 28 ατόμων είναι μια πρώτη κλήση στην Αγγλία σε οποιοδήποτε ηλικιακό επίπεδο για τον επιθετικό της Μπρέντφορντ, Άιβαν Τόνι, ενώ υπάρχει επίσης μια επιστροφή στην ομάδα για τον αμυντικό της Τότεναμ, Έρικ Ντάιερ.

«Αναγνωρίζουμε ότι η χώρα βρίσκεται ακόμη σε περίοδο πένθους και οι σκέψεις μου παραμένουν στη βασιλική οικογένεια», δήλωσε ο Σάουθγκεϊτ.

«Αν και είναι σημαντικό να εξηγήσουμε ορισμένες από τις αποφάσεις μας σχετικά με την επιλογή, δεν θεωρήσαμε σκόπιμο να διοργανώσουμε μια πλήρη συνέντευξη Τύπου, όταν θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή από το πού θα έπρεπε να είναι το μυαλό των ανθρώπων αυτή τη στιγμή.

«Υπήρχαν ορισμένοι παίκτες που θέλαμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη φορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το τέλος για κάποιους από τους άλλους που δεν συμμετέχουν. Ο Μάρκους Ράσφορντ, για παράδειγμα, έχει δείξει μερικά ενθαρρυντικά σημάδια πρόσφατα. Είναι ένας παίκτης που γνωρίζουμε καλά, οπότε αν μπορέσει να παίξει σε υψηλό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, φυσικά θα είναι υπό εξέταση».

«Σαφώς, έχουμε αρκετούς παίκτες όπως οι Μπεν Τσίλγουελ, Λουκ Σο, Χάρι Μαγκουάιρ και Κάλβιν Φίλιπς που δεν παίζουν πολλά λεπτά με την ομάδα τους. Δεν είναι ιδανικό, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν και μπορούν να είναι σημαντικοί παίκτες για εμάς. Δεν είναι σε τέλεια κατάσταση, αλλά υπάρχει ακόμα πολύ ποδόσφαιρο να παιχτεί πριν το Κατάρ».

«Ο Έρικ Ντάιερ παίζει καλά για ένα χρονικό διάστημα. Πιστεύουμε ότι είναι μία πολύ καλή κλήση μεταξύ των σέντερ μπακ μας και του άξιζε να τον επιλέξουμε. Ξέρουμε πόσο καλός χαρακτήρας είναι. Ταιριάζει με την κουλτούρα και έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία και ηγετικές ιδιότητες».

«Για τον Άιβαν Τόνι, τον παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό. Είχα μια καλή κουβέντα με τον Τόμας Φρανκ γι’ αυτόν την περασμένη σεζόν. Η φόρμα του και οι ιδιότητές του -όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και η τεχνική του ικανότητα, το χτισμένο παιχνίδι και η εναέρια ανδρεία του – μας απειλούν με άλλους παίκτες που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε».

«Είχαμε πολύ καιρό να σκεφτούμε, αλλά τώρα ανυπομονούμε πραγματικά για δύο αγώνες υψηλής ποιότητας που θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για εμάς και ένα κρίσιμο μέρος της προετοιμασίας μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Απομένουν μόνο οκτώ εβδομάδες μέχρι να ονομάσουμε την ομάδα μας για το Κατάρ, οπότε κάθε λεπτό μετράει».

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Πότερ: «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι»

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!