Εθνική Αγγλίας: Χωρίς Μπέλινγκχαμ και Ντανκ στα προκριματικά EURO 2024

Τόσο ο Τζουντ Μπέλινκγχαμ, όσο και ο Λιούις Ντανκ ενημέρωσαν τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ότι δεν θα ενισχύσουν την εθνική Αγγλίας στα προκριματικά του EURO 2024.

Η εθνική Αγγλίας πρόκειται να αντιμετωπίσει για τα προκριματικά του EURO 2024 τη Μάλτα (16/06) και τη Βόρεια Μακεδονία (19/06). Ωστόσο στα δύο αυτά παιχνίδια ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα αναγκαστεί να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών.

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα μείνει εκτός κλήσεων, λόγω του προβλήματος που τον κράτησε εκτός δράσης στο τελευταίο ματς της σεζόν με τη Ντόρντμουντ. Παρόλα αυτά πρόκειται να ακολουθήσει κανονικά την αποστολή των «τριών λιονταριών» και να συνεχίσει την αποθεραπεία του στο “Σεντ Τζορτζ Παρκ”.

Παράλληλα και ο Λιούις Ντανκ έμεινε εκτός της αποστολής. Ο αρχηγός της Μπράιτον ενημέρωσε τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας με «βαριά καρδιά» για αυτή την απόφαση. Ο Ντανκ ολοκλήρωσε μία εξουθενωτική σεζόν με τους «γλάρους» και σε συνομιλία που είχε με τον Σάουθγκεϊτ αποφάσισε να μην ενισχύσει την χώρα στα προκριματικά.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε σχετικά: «Μίλησα με τον Σάουθγκεϊτ στο τέλος της σεζόν. Του εξήγησα ότι ίσως να μην είμαι στο 100% για τα παιχνίδια με τη Μάλτα και τη Βόρεια Μακεδονία. Δεν ήθελα λοιπόν να φερθώ εγωιστικά και να προκαλέσω πρόβλημα στην εθνική σε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για τα προκριματικά».