Ευνόησε την Tottenham η απουσία του VAR;

Η Tottenham θα μπορούσε να είχε δεχτεί δύο κόκκινες κάρτες στον αγώνα με την Chelsea στο Stamford Bridge, αν ο διαιτητής Andre Marriner είχε την υποστήριξη του Virtual Assistant Referee (VAR).

 

Η κακή κρίση του διαιτητή, Andre Marriner, ίσως και να ευνόησε την ομάδα του Mauricio Pochettino, καθώς δεν υπήρξε αποβολή κανενός από τους Erik Lamela και Jan Vertonghen, οι οποίοι μάρκαραν άτσαλα τους Cesc Fabregas και Eden Hazard σε διαφορετικές φάσεις. Βλέποντας τα replay, οι φάσεις «φωνάζουν» για κόκκινη κάρτα προς τους παίκτες της Tottenham, όπως υποστηρίζει και ο δημοσιογράφος της Telegraph, Keith Hackett.

Φυσικά, ο διαιτητής Andre Marriner, υπήρξε σε μία πλευρά όπου η οπτική του προς τις δύο φάσεις ήταν μειωμένη. Στην φάση στην οποία ο Lamela μαρκάρει δυνατά τον Fabregas, ο διαιτητής θεώρησε ότι ο Αργεντινός δεν άξιζε καν να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα. Είναι γνώριμο στην ποδοσφαιρική κοινότητα, πως οι δύο παίκτες έχουν προϊστορία μεταξύ τους, καθώς έχουν ανταλλάξει αρκετές κουβέντες εντός και εκτός γηπέδου. Έτσι λοιπόν, οι διαιτητές θα έπρεπε να προσέχουν παραπάνω τις μεταξύ τους μάχες, πράγμα που -φυσικά- δεν έγινε.

Παρακάτω παρατίθενται εικόνες από την μεταξύ τους σύγκρουση:

 

 

Η δεύτερη κρίσιμη φάση έλαβε χώρα με πρωταγωνιστές τους Jan Vertonghen και Eden Hazard, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Ο Vertonghen διένυσε αρκετή απόσταση, κάνοντας τάκλιν προς τον Βέγλο επιθετικό, χτυπώντας τον τελευταίο στον αστράγαλο. Για την ιστορία, ο Marriner δεν έδειξε την κίτρινη κάρτα στον κεντρικό της Tottenham, αφήνοντας το παιχνίδι να συνεχιστεί, χωρίς να αποδοθεί καν φάουλ υπέρ της Chelsea.

 

 

Η αντιμετώπιση των δύο αυτών φάσεων από την διαιτησία, σχολιάστηκε αρκετά σκληρά από τον αγγλικό τύπο και από πρώην διαιτητές ή ειδικούς. Όμως, οποιαδήποτε κριτική δεν θα μπορέσει να αλλάξει την έκβαση του αγώνα, η οποία θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετική εάν το VAR ήταν σε ισχύ στο πρωτάθλημα, αφού τα «Σπιρούνια» θα είχαν τελειώσει τον αγώνα, πιθανώς, με εννέα παίκτες.

 

Συντάκτης: Γιώργος Σεμερτσίδης