G. Frangeskou: «Είμαστε η St. Panteleimon FC και είμαστε περήφανοι!»

Στο eyap.gr μίλησε ο προπονητής της St. Panteleimon FC, George Frangeskou, βοηθώντας μας να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία -εκ των έσω- με τον σύλλογο που έχει επιλεχθεί από τη σελίδα μας ως “CHOSEN CLUB” για φέτος.

 

Το είπαμε και το κάνουμε πράξη. Η St. Panteleimon FC είναι η «CHOSEN CLUB» και εμείς θα είμαστε κοντά της με κάθε τρόπο τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μετά το εξαιρετικό αφιέρωμα του Φάνη Αγριτέλλη (δείτε εδώ), επόμενο βήμα ήταν να κάνουμε… αισθητή την παρουσία μας στον σύλλογο, να τους ενημερώσουμε για το εγχείρημά μας και το πλήθος (περίπου 40.000 ακόλουθοι) που μαθαίνουν σιγά σιγά για την ύπαρξή τους.

Αυτοί από μέρους τους, με μεγάλη χαρά άνοιξαν έναν… δίαυλο επικοινωνίας μαζί μας, μέσω του «ισόβιου» προπονητή της St. Panteleimon FC, George Frangeskou.

Αφού εξέφρασε την χαρά του για το ενδιαφέρον μας, ο κ. Frangeskou που είναι προπονητής της ομάδας από το 2018, όταν δηλαδή η St. Panteleimon FC μπήκε στην «πυραμίδα» του αγγλικού ποδοσφαίρου, μας μίλησε για την πορεία της ομάδας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, για τους στόχους, αλλά και τις ρίζες της και φυσικά για το αγωνιστικό της προφίλ.

 

 

 

 

ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΕΡΙ ΔΥΟ ΕΤΩΝ

 

«Στην πρώτη μας χρονιά στην “Middlesex County Division One”, τερματίσαμε ΑΗΤΤΗΤΟΙ και προβιβαστήκαμε στη “Middlesex Vounty Premiership”, το Step 6. Εκεί τερματίσαμε και πάλι ΑΗΤΤΗΤΟΙ! Περισσότερα από δυο χρόνια επίσημων αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά ο κ. Frangeskou.

«Προβιβαστήκαμε σαν πρωταθλητές στην κατηγορία “Spartans South Midlands Division” και μετά από 18 μήνες που σταματούσαμε και ξεκινούσαμε (λόγω COVID-19), η FA αποφάσισε να εφαρμόσει ένα σύστημα “points per game” για να βγουν οι πρωταθλητές.

Τερματίσαμε λοιπόν πρώτοι, έξι πόντους μπροστά από την Salamis FC και είχαμε και δυο παιχνίδια λιγότερα! Προβιβαστήκαμε έτσι στο Step 5 της “πυραμίδας” και αγωνιζόμαστε στην κατηγορία “Combined Countis Premier Ship”», συμπλήρωσε ο προπονητής της St. Panteleimon FC.

 

ΠΡΟΣ ΤΗΝ RYMAN LEAGUE… ΔΙΧΩΣ ΦΡΕΝΟ

 

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, ότι πρόκειται για μια ομάδα «τρένο» που δεν συμμετέχει απλά στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά ανεβαίνει τις κατηγορίες με φόρα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το εντυπωσιακό ξεκίνημα της φετινής σεζόν, καθώς η ομάδα μας μετράει δυο νίκες και μια ισοπαλία με 11 γκολ ενεργητικό και 5 παθητικό.

Μάλιστα, μέσα στον Αύγουστο η St. Panteleimon FC αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο FA Cup, τον πιο ιστορικό θεσμό στο ποδόσφαιρο, όμως γνώρισε τον αποκλεισμό, χάνοντας με 4-2 από την Essex FC.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το ταξίδι κερδίζοντας το πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία, ώστε να προβιβαστούμε στην “Ryman League”, στο Step 4. Μετά την Ryman League μπαίνεις στην κατηγορία “National Conference League” και πάνω από αυτήν είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Frangeskou.

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ, ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΡΟΣΤΕΡ

 

Όσον αφορά το προφίλ της ομάδας, διακρίνει κανείς πολυπολιτισμικά στοιχεία στο ρόστερ, καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές από πολλές εθνικότητες, με το ελληνικό/κυπριακό στοιχείο να κυριαρχεί πάντα.Ά

λλωστε, οι ρίζες του συλλόγου είναι ελληνικές, δεν αντιπροσωπεύουν δηλαδή κάποια συγκεκριμένη συνοικία της Αγγλίας, όπως οι περισσότεροι σύλλογοι.

«Έχουμε λίγους οπαδούς, καθώς το όνομά μας δεν είναι συνδεδεμένο με κάποια πόλη. Είμαστε η St. Panteleimon FC και είμαστε περήφανοι για αυτό. Είμαστε μια ομάδα της εκκλησίας και ακόμα και σήμερα, η μισή ομάδα μας είναι από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ανεβαίνοντας τις κατηγορίες, έπρεπε να φέρουμε νέους παίκτες και έχουμε ποδοσφαιριστές από διάφορες εθνικότητες, όπως Βραζιλιάνους, Αλβανούς, Άγγλους και από τη Μέση Ανατολή», είπε σχετικά ο coach.

Και συμπλήρωσε: «Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 24 έτη. Είμαστε νεανική ομάδα και κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές μου έχουν προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών – αλλά όχι επαγγελματικές. Δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το επίπεδο…».

 

 

Θα καταφέρει η St. Panteleimon Fc να εκπληρώσει τις προσδοκίες της (και τις δικές μας) και να προβιβαστεί (για αρχή) στην Ryman League; Όπως λέει και το μότο της ομάδας: «Faith first».

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μεταδώσουμε τη θετική ενέργεια και την υποστήριξή μας, παρά τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν από το Greenford.