Γιατί κανείς δεν τοποθετεί το άγαλμα του Χάρι Κέιν;

Ένα άγαλμα του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, έχει «θαφτεί» σε αποθήκη εδώ και χρόνια επειδή οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να βρουν ένα…σπίτι γι’ αυτό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Γουέιλθαμ Φόρεστ στο βορειοανατολικό Λονδίνο είχε εκχωρήσει 7.200 λίρες το 2019 και το 2020 για να φτιαχτεί το άγαλμα του Χάρι Κέιν, που μεγάλωσε στο Τσίνγκφορντ.

Το άγαλμα σε πραγματικό μέγεθος, όπως αναφέρεται, απεικονίζει τον επιθετικό να κάθεται σε ένα πάγκο. Ο κάτοικος του Τσίνγκφορντ, Τρέβορ Κάλβερ, που ανακάλυψε την ύπαρξή του, είπε ότι μοιάζει με «ανέκδοτο» που το έργο τέχνης είναι σε αποθήκη.

Η Έμα Μπεστ και ο Ρόι Μπεργκ, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Συντηρητικού Κόμματος του Τσίνγκφορντ, που ενέκριναν το έργο, είχαν σχεδιάσει να εγκαταστήσουν το άγαλμα σε μια πλατφόρμα στον σταθμό μετρό της περιοχής. Ωστόσο, η πρότασή τους απορρίφθηκε μετά από μια αξιολόγηση κινδύνου που διενεργήθηκε από την «Transport For London».

Για λόγους που παραμένουν ασαφείς, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι εγκατέλειψαν μια προηγούμενη πρόταση να το τοποθετήσουν στο κοντινότερο πάρκο. Η κα Μπεστ δήλωσε ότι είχε περάσει πολλές ώρες προσπαθώντας να συμφωνήσει σε ένα σπίτι για το άγαλμα με τους “ενδιαφερόμενους φορείς”.

Ο κ. Μπεργκ είπε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες φωτογραφίες του αγάλματος όταν τους ρωτήθηκε από το BBC News. Ο κ. Κάλβερ είπε ότι προσπαθούσε να μάθει πού βρισκόταν το άγαλμα και ποιος πλήρωνε τον αποθηκευτικό χώρο. «Είναι γελοίο, £7.200 χαμένα. Είναι μια αστεία κατάσταση – αλλά δεν είναι αστείο», είπε. Κάποιος πιο κακοπροαίρετος από εμάς θα έλεγε ότι μάλλον είναι λίγο αστείο ή κάποιοι στον δήμο πιστεύουν σε δεισιδαιμονίες.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: O Γκουαρντιόλα μίλησε για την απουσία του Ντε Μπρούιν από το χθεσινό παιχνίδι