Η ήττα του Μοurinho σηματοδότησε το τέλος της «Special» Chelsea

Η στιγμή για την πραγματική «απομάκρυνση» του Jose από την Chelsea φαίνεται πως είναι τώρα!

 

Πολλά γράφονται και ακούγονται για το ντέρμπι που μας πέρασε, με την Chelsea να συντρίβει την Manchester United του Jose. Όμως η ουσία κρύβεται πίσω από το βαρύ 4-0, που στη τελική είναι ναι μεν ένα βαρύ σκορ, αλλά η εικόνα της United συνεχίζει καιρό τώρα να μην είναι ικανοποιητική.

Μέσα από την νίκη της Chelsea, βλέπουμε πως οριστικά έκλεισε το κεφάλαιο Μourinho. Λέμε έκλεισε, διότι πάντα μετά από μια κακή χρονιά της Chelsea, οι φίλαθλοι της αναζητούσαν την μεγάλη επιστροφή του Πορτογάλου τεχνικού. Αυτό το ματς έδειξε ότι μπήκε ένα τέλος στη σχέση μεταξύ των δυο πλευρών, ακόμα και σε όσους θεωρούσαν πως ο Jose έφυγε άδικα από την αγαπημένη του Chelsea. O Conte φυσικά και έχει βάλει το χεράκι του πάνω σε αυτό. Άλλο τόσο όμως το έχει βάλει και ο «Special One», που είναι εμφανές πια ότι δεν κυνηγάει πώς να κερδίσει ένα ματς αλλά πώς να μην το χάσει. Η άσχημη περίοδος του Πορτογάλου οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στη κακή ψυχολογία στην οποία υφίσταται. Θα ήταν απογοητευτικό για τον ίδιο να μην καταφέρει κάτι σπουδαίο τη φετινή χρόνια, έστω και άμα είναι η πρώτη στο πάγκο των «Κόκκινων Διαβόλων» . Είναι σαν λέμε ότι χαλάει το όνομα του στη πιάτσα. Σίγουρα όσους και αν ρωτήσετε αυτή τη στιγμή αν θα ήθελαν το Jose πίσω στην Chelsea, η απάντηση θα ήταν αρνητική.

 

 

Από εκεί και πέρα, στη ποδοσφαιρική γλώσσα λέμε ότι πολλές φορές οι παίκτες κάνουν μάγκα τον προπονητή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο Mourinho όχι μόνο δεν έχει την βοήθεια των παικτών του, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε να πούμε πως τον εκθέτουν. Φυσικά σε αυτά τα ζητήματα θα μπορούσε ο προπονητής της United να είχε μεριμνήσει, όπως το πιο απλό, που είναι να μην είχαν δοθεί τα τρελά εκατομμύρια σε Pogba και σε αντίθετη περίπτωση να είχε πάρει ένα σακί παίκτες!

Το κυρίως θέμα είναι πως με την εικόνα αυτή και την συμπεριφορά του Mourinho που όλοι γνωρίζουμε, δηλαδή πως πάντα μετά από πολλά ματς δεν παίρνει την ευθύνη αλλά την ρίχνει σε παίκτες και διαιτητές είναι κάτι που χαλάει την προσωπικότητα του. Ενδεικτικό σημάδι πως έχει πέσει ένα τέλος μεταξύ αυτού και των «Μπλε» του Λονδίνου, καθώς βλέπουν έναν διαφορετικό προπονητή από αυτόν που αγάπησαν.

 

Συντάκτης: Δημήτρης Χατζούλης