Η Λίβερπουλ προετοιμάστηκε για τα πέναλτι με την βοήθεια νευροεπιστημόνων!

Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη η Λίβερπουλ που συνεργάστηκε αυτή την εβδομάδα με Γερμανούς νευροεπιστήμονες για μία ενδεχόμενη διαδικασία πέναλτι στον τελικό.

Η Λίβερπουλ συνεργάστηκε αυτή την εβδομάδα με Γερμανούς νευροεπιστήμονες καθώς προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ενός μιας ακόμα διαδικασίας πέναλτι στον αυριανό τελικό του Carabao Cup, εναντίον της Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ.

Νευροεπιστήμονες Λίβερπουλ

Ο Δρ. Χάουσλερ είπε: «Δεν μπορείς να αναπαράγεις πλήρως μια πραγματική κατάσταση υψηλής πίεσης, αλλά μπορείς να δώσεις στον παίκτη τα σωστά εργαλεία για να είναι προετοιμασμένος για αυτό. Παρέχουμε αυτά τα εργαλεία, έτσι ώστε όταν έρχεται ένα πέναλτι να είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις όλες τις αποσπάσεις γύρω σου και να ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις για να βάλεις την μπάλα στα δίχτυα».

Ο Δρ. Νίκλας Χάουσλερ και ο Πάτρικ Χαντσκε, συνιδρυτές της Neuro11 με έδρα το Potsdam, τοποθετούν ηλεκτρόδια στα κεφάλια των παικτών για να μετρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα και να τους βοηθήσουν να είναι πλήρως προετοιμασμένοι, φτάνοντας στην βέλτιστη νοητική τους κατάσταση.

Ξεκίνησαν να συνεργάζονται με την ομάδα το καλοκαίρι του 2021 και ο Γιούργκεν Κλοπ τους αποδίδει σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες της Λίβερπουλ στους δύο τελικούς κυπέλλων εναντίον της Τσέλσι πριν από δυο σεζόν.

Νευροεπιστήμονες Λίβερπουλ

Τόσο ο τελικός του Carabao Cup, όσο και του F.A. Cup το 2022 κατέληξαν σε διαδικασία πέναλτι με την ομάδα του Κλοπ να επικρατεί σε κάθε περίπτωση. Συνολικά, σκόραρε 17 από τα 18 πέναλτι με μόνο τον Σαντίο Μανέ να αστοχεί.

Η ομάδα της Neuro11, η οποία θα είναι μεταξύ των καλεσμένων της ομάδας στο Γουέμπλεϊ την Κυριακή, βρισκόταν επίσης στο εκπαιδευτικό κέντρο της Λίβερπουλ πριν από τον δεύτερο αγώνα τους, για το Carabao Cup στην ημιτελική φάση με την Φούλαμ, τον περασμένο μήνα.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Ο Ποτσετίνο ελπίζει η τελευταία σεζόν του Κλοπ να μην επηρεάσει την διαιτησία