Η «μεγάλη απόδραση» της Birmingham

Διαβάστε για την σπουδαία «απόδραση« της Birmingham την τελευταία αγωνιστική στη Championship το 2014.

 

Ήταν η τελευταία μέρα της Championsip τρία χρόνια πριν. Σε μια δραματική μέρα έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό για να μάθουμε ποιος θα «έσωζε» την χρονιά και ποιος θα υποβιβαζόταν στη League One. Η Leicester αντιμετώπιζε τη Doncaster ενώ η Bolton την Birmingham. Oι «Foxes» όντας πρωταθλητές είχαν δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στο ματς, ενώ η Birmingham έπρεπε να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Doncaster, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερούσε.

Με τα παιχνίδια να πορεύονται στο 0-0 για αρκετή ώρα, η Bolton θα καταφέρει να ανοίξει το σκορ στο 52′  με τον Lee Chung-Yong κόντρα στη ροή του ματς. Ταυτόχρονα όμως η Leicester θα κερδίσει πέναλτι, θα σκοράρει και πλέον η Bolton θέλει ένα γκολ για να ισοφαρίσει. Παραδόξως στο 76′ η Bolton σκοράρει και πάλι, βυθίζοντας τους Blues στη League One.

 

 

Η ομάδα του Birmingham δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Δυο λεπτά αργότερα με εκπληκτική κεφαλιά ο Zigic σκόραρε και το παιχνίδι πήρε φωτιά στο Reebok. Η λύτρωση ήρθε στο 93′, όταν μετά από φάση διαρκείας ο  Caddis θα σκοράρει και στείλει τους Bluenoses στα ουράνια.

 

 

Οι σκηνές που ακολούθησαν θα τις θυμούνται για πάντα στον σύλλογο με τα Μπλε, έξαλλοι πανηγυρισμοί, εξιλέωση, λύτρωση, δάκρυα χαράς. Στιγμές που μας χαρίζει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα της Championship.

Απολαύστε!