Η Σέφιλντ Γουνάιντεντ δέχθηκε «χαστούκι» από την EFL

Η Σέφιλντ Γουνάιντεντ τιμωρήθηκε από την EFL με απαγόρευση μεταγραφών καθώς εξετάζονται εις βάρος της καταγγελίες για μη πληρωμή ποσών που αντιστοιχούν σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών που έχει αποκτήσει.

Η Σέφιλντ Γουνάιντεντ που κυνηγάει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα και δείχνει σε καλό δρόμο για να ανέβει μαζί με την Μπέρνλι.

Ωστόσο, δεν θα είναι σε θέση να κάνει νέες μεταγραφές, καθώς η English Football League διερευνά ισχυρισμούς για μη καταβολή ιστορικών τελών μεταγραφής. Η Σέφιλντ παραβίασε την κατευθυντήρια γραμμή 52.2.3 της EFL, η οποία αφορά την αθέτηση πληρωμών σε άλλο σύλλογο «βάσει συμφωνίας μεταγραφής ή αποζημίωσης».

Εννοείται ότι αυτό σχετίζεται με ανεξόφλητο χρέος ή μη τήρηση των συμφωνημένων τρόπων πληρωμής για τους εισερχόμενους παίκτες. Ως εκ τούτου, ο σύλλογος έχει ουσιαστικά αποκλειστεί από το να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για μεταγραφές έως ότου πληρώσει τις εκκρεμείς αμοιβές τους.

Η συμπολίτισσα Κάρντιφ τέθηκε επίσης υπό μεταγραφικό εμπάργκο τον περασμένο μήνα. Αυτό συνέβη αφού τα «Μπλε Πουλιά» αρνήθηκαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του συμβολαίου των 15 εκατομμυρίων λιρών στην προηγούμενη ομάδα του Εμιλιάνο Σάλα, Ναντ.

Τα τελευταία νέα, όμως, έρχονται ως ένα σημαντικό πλήγμα για τις «Λεπίδες» με τον προπονητή της, Πολ Χέκινγκμποτομ, να μην μπορεί να προσθέσει παίκτη στο ρόστερ του κατά την διάρκεια του μεταγραφικού παραθύρου του Ιανουαρίου. Ο Χέκινγκμποτομ ήταν αποφασισμένος να ενισχύσει την επίθεσή του, πριν από το τέλος του μήνα.

Το εμπάργκο μεταγραφών επιτείνει τα δεινά που ήδη περιβάλλουν τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Οι «Λεπίδες» δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για τον σημερινό αγώνα με την Χαλ, επειδή το νέο γήπεδο προπόνησης δεν είναι ακόμα έτοιμο, ενώ ο σύλλογος είναι απρόθυμος να χρησιμοποιήσει περισσότερο το γήπεδο «Μπράμαλ Λέιν».

Ο Χέκινγκμποτομ, δήλωσε: «Αλλάξαμε τα πράγματα σήμερα, προπονητικά. Πρέπει να διαχειριστώ τον εαυτό μου και να προσαρμοστώ για να κάνω πράγματα που συνήθως δεν κάνουμε με τον ίδιο τρόπο. Χρονικά, δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο, όπου μπορούμε να παίξουμε ανταγωνιστικά. Αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να συμβιβαστούμε».

Συντάκτης: Άγγελος Φραγισκάτος

Διαβάστε επίσης: Ενδιαφέρον της Τότεναμ για Ζανιόλο

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook πατώντας εδω!