Η συμμετοχή του Diego Maradona με τη φανέλα της Dundee

Στις αρχές του Millennium, o ήρωας της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, Claudio Caniggia, και ο Ιταλός Fabrizio Ravanelli, νικητής του Champions League το 1996 με τη Juventus, αγωνίστηκαν με τη φανέλα της Dundee. Στο βιβλίο «The Bird & The Feather», ο Graeme Strachan διηγείται τις περιπέτειες των δύο star στα γήπεδα της Σκωτίας. Ανάμεσα σε αυτές τις περιπέτειες υπάρχει και μια, μάλλον ξεχασμένη, ιστορία.

 

Καλοκαίρι του 2000, η Dundee με νέους και φιλόδοξους ιδιοκτήτες θέλει να ανέβει επίπεδο. Κύριο μέλημα των ιδιοκτητών ήταν να φέρουν ονόματα που θα «ταράξουν τα νερά» του Σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Σε μια τέτοια προσπάθεια, οι ιθύνοντες της ομάδας θα έρθουν σε επαφή για τη θέση του προπονητή με τον Bernd Schuster και τον τότε προπονητή της Κ-21 της Γαλλίας Raymond Domenech. Οι βλέψεις άλλωστε ήταν  υψηλές. Τελικά όμως, κατέληξαν σε ένα άπειρο, αλλά ταυτόχρονα καλά δικτυωμένο άτομο για την άκρη του πάγκου, τον Ivano Bonetti.

 

 

O Ιταλός ήταν γνωστός στο βρετανικό κοινό, για τα σύντομα περάσματά του από τη Grimsby Town και την Tranmere Rovers. Με ένα πακτωλό χρημάτων που είχε στη διάθεσή του, ανέλαβε την ευθύνη να «χτίσει» μια Dundee, που θα προκαλέσει αίσθηση. Μάλιστα, ο ίδιος ο Bonetti θα είχε διττό ρόλο στην ομάδα, καθώς εκτός από προπονητής θα ήταν και παίκτης. Μαζί του βέβαια, έφερε και τον αδερφό του Dario, ο οποίος θα ήταν ο βοηθός του.

Ένα από τα προβλήματα που είχαν αντιμετωπίσουν τα αδέρφια Bonetti ήταν αυτό του σκοραρίσματος. Για αυτό το λόγο επέλεξαν να φέρουν στο Dens Park, τον Claudio Caniggia. Ο Αργεντινός έκανε την διαφορά από την αρχή και είχε γίνει ήρωας για τους οπαδούς της Dundee. Από ότι φάνηκε λοιπόν, το πείραμα πέτυχε. Τα κατορθώματά του προβάλλονταν μέχρι και στην Αργεντινή, οπότε η φήμη των «Dark Blues» είχε φτάσει στα ύψη.

 

 

Βέβαια, από τη στιγμή που ο Caniggia πάτησε το πόδι του στο Dundee, άρχισαν να ακούγονται φήμες σχετικά με τον «κολλητό» του Diego Armando Maradona. Τον Ιανουάριο του 2001, ο Caniggia υπογράφει συμβόλαιο για 2,5 χρόνια και τότε οι φήμες για τον Maradona απέκτησαν επίσημο χαρακτήρα. Τα πρωτοσέλιδα ήθελαν τον Αργεντινό μάγο να αγωνίζεται με τη φανέλα των Σκωτσέζων για ένα φιλικό με τη Napoli. Η ομάδα επιβεβαίωσε τα παραπάνω, ανακοινώνοντας ότι υπήρξε επαφή με τον Maradona και υπάρχει επιθυμία και από τις δύο πλε