Η βοήθεια του «Free Hit» στο Fantasy Premier League (Μέρος Α’)

Έφτασε η ώρα να χρησιμοποιήσεις το Free Hit του Fantasy Premier League.

 

Σε αντίθεση με τις άλλες 2 βοήθειες του Fantasy, τα «Bench Boost» και «Triple Captain», που ξέρουμε ήδη πότε θα τις ενεργοποιήσουμε (GW34 και GW37 αντίστοιχα), το Free Hit θα χωριστεί σε 2 άρθρα. Ένα σήμερα που αφορά την 31η αγωνιστική και ένα αργότερα, για όσους το κρατήσουν, για την αγωνιστική 35. Αυτοί που όντως θα το κρατήσουν, καλό είναι να προσπαθήσουν να κατεβάσουν κανονικά 11αδα και όχι 9-10 παίκτες, ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσουν πόντους. Πάμε λοιπόν να ασχοληθούμε με όσους θα παίξουν τώρα την επιλογή Free Hit, που δεν είναι κάτι άλλο από μια Wildcard μιας χρήσης. Μπορείτε να αλλάξετε ως και όλη την ομάδα σας για μια μόνο αγωνιστική και έπειτα το ρόστερ σας, επανέρχεται όπως ήταν, πριν το Free Hit.

Η συγκεκριμένη αγωνιστική είναι η πιο μεγάλη κενή, καθώς συμμετέχουν σε αυτήν μόνο 8 ομάδες. Τα καλά νέα είναι ότι μόνο οι παίκτες της Liverpool υπερβαίνουν τα 9£, οπότε με τα λεφτά που υπάρχουν, δεν θα έχετε πρόβλημα να φτιάξετε όχι απλά 11αδα αλλά ολόκληρη 15αδα. Οι μόνες ομάδες που θα παίξουν την GW31 είναι οι Liverpool, Everton, Huddersfield, Bournemouth, Watford, Stoke, Crystal Palace και West Brom. Πάμε λοιπόν να δούμε πιο αναλυτικά τις επιλογές μας ανά θέση:

 

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Εδώ έχουμε προφανώς μόλις 8 επιλογές και απ αυτές οι πιο ενδιαφέρουσες είναι ο Lossl 4,6£ και ο Begovic 4,5£, που παίζουν εντός έδρας παιχνίδια με Crystal Palace και West Brom αντίστοιχα. Δεν βάζω ως επιλογή τον Karius εδώ γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει να παρθούν μεν 3 παίκτες της Liverpool, αλλά σε άλλες θέσεις.

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

την άμυνα καλό είναι να ποντάρουμε σε ομάδες με τα πιο βατά εντός έδρας παιχνίδια, που τους δίνουν περισσότερες πιθανότητές για κάποιο clean sheet. Αυτές είναι oi Liverpool, Huddersfield και Bournemouth. Έτσι έχουμε αρκετές επιλογές για να κατεβάσουμε είτε 3αδα, είτε 4αδα πίσω. Από την Liverpool ξεχωρίσει η επιλογή του Van Djik (5,6£). ο οποίος και δεν βγαίνει από την 11αδα και μπορεί να μας χαρίσει κάποιο γκολ με το κεφάλι. Στην Huddersfield θα βρούμε τους Zanka (4,5£) και Schindler (4,6£), που είναι και οι 2 σταθερά βασικοί και αξιόπιστοι. Από την Bournemouth, εμένα μου αρέσει ο Daniels (4,7£), αλλά δεν θα έλεγα όχι και στον Ake (5,1£). Αν τώρα ρίξουμε μια ματιά και στις υπόλοιπες 5 ομάδες, υπάρχουν επιλογές παικτών που ναι μεν δεν έχουν τόσο εύκολο έργο αμυντικά, αλλά μπορούν να δημιούργησαν ή ακόμα και να πετύχουν γκολ. Τέτοια παραδείγματα παικτών είναι οι Van Aanholt (5,1£), Baines (5,6£), Zouma (5,4£), Janmaat (4,7£) και Dawson (4,8£).

 

 

ΜΕΣΟΙ

Εδώ ξεκινάμε προφανώς με τον Salah (10,6£) και μετά συζητάμε για τους υπόλοιπους. Αν θέλουμε κι έναν ακόμα από την Liverpool, υπάρχει πάντα ο Mane (9,4£) ,αλλά και ο Can (4,9£), απλά επειδή στην επίθεση θα πάρουμε σίγουρα τον Firmino κι έτσι θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα έχουμε δύο μέσους ή έναν μέσο κι έναν αμυντικό από την Liverpool. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι πολύ καλές επιλογές των Walcott (7,2£) και Bolasie (6,4£) από την Everton, ο Stanislas (5,9£) της Bournemouth, ο Shaqiri (6,3£) από την Stoke και ο Doucoure (5,5£) της Watford. Ερωτηματικό παραμένει η κατάστασή των Mooy (5,3£) της Huddersfield και Zaha (6,8£) της Crystal Palace, αν είναι ετοιμοπόλεμοι, θα είναι ιδανικές επιλογές διαφοροποίησης.

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Όπως είπαμε πιο πάνω, εν αρχή ο Firmino (9,4£). Έπειτα οι επιλογές μας είναι και εδώ περιορισμένες, με αυτές που όντως ξεχωρίζουν να είναι ο Wilson (5,9£) της Bournemouth, ο Deeney (6,3£) της Watford, o Mounie (5,7£) της Huddersfield και ο Tosun (6,7£) της Everton.

 

 

ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

Αρχικά εγώ δεν θα έπαιρνα κανέναν παίκτη της West Brom που θα παλέψει, αλλά δεν μπορεί, είναι πλέον ξεκάθαρο. Καλό είναι επίσης να αποφύγετε την άμυνα της Watford, αλλά και τον Richarlison (6,0£) που είναι εμφανώς εκτός φόρμας εδώ και καιρό. Από την Stoke δεν υπάρχει άλλος παίκτης πλην του Shaqiri που μπορείτε να πάρετε. Ο Prichard της Huddersfield έχει γίνει πολύ «της μόδας», αλλά αν έπαιρνα έναν μέσο από εδώ, θα ήταν ο Mooy. Και τέλος μείνετε μακριά από τον Rooney (7,2£).

 

Με όλα αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η ομάδα που θα έφτιαχνα θα ήταν κάπως έτσι:

 

 

 

Γενικά είναι ένα εύκολο Free Hit χωρίς εκπλήξεις ή πολλαπλές επιλογές, μιας και από τους «ισχυρούς» της Premier, συμμετέχει μόνο ένας. Αυτό βέβαια είναι καλό τώρα, αλλά θα φέρει μια ζόρικη διπλή αγωνιστική αργότερα (GW34), εδώ θα είμαστε όμως να τα λύσουμε όλα.

 

Συντάκτης: MrFantastic