Όταν ο αρχηγός «καθάριζε» μόνος του την Everton (vid)

Σαν σήμερα, πριν οκτώ χρόνια ο Steven Gerrard έπαιρνε από το …χεράκι την Liverpool οδηγώντας την με δικό του χατ-τρικ σε  θρίαμβο ενάντια στην Everton, με τα «Ζαχαρωτά» να φεύγουν με κάτω τα χέρια από το Anfield.

 

Οι μεγάλες προσωπικότητες όπως λέει και ο σοφός λαός κρίνονται στα ντέρμπι. Ο Steven Gerrard καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ήταν εκεί για να επιβεβαιώνει το παραπάνω «ρητό», με τον 37χρονο πλέον Steven να έχει να θυμάται πολλές βραδιές, παιχνίδια που έκρινε ο ίδιος ξεσηκώνοντας το κοινό του Anfield.

Σήμερα, γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, πριν από οκτώ χρόνια! Αγώνας πρωταθλήματος με την Liverpool να κοντράρεται στο ντέρμπι του Merseyside με την Everton. Στο τιμόνι των «Κόκκινων» ο Kenny Dalglish, με τον άλλοτε θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου να βρίσκεται υπό πίεση αναλαμβάνοντας την Liverpool σε μια χρονιά όπου η δυναμική της ομάδας δεν ήταν ικανή να χτυπήσει τα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας μένοντας εν τέλει στην 8η θέση και εκτός Ευρώπης την επόμενη σεζόν.

Οι καλές εμφανίσεις των «Κόκκινων» μετρημένες. «Γλυκιά» παρένθεση η αρχηγική εμφάνιση του 30χρονου – τότε – Steven Gerrard, ο οποίος στην 400η συμμετοχή του με την φανέλα της ομάδας που λατρεύτηκε σαν θεός ανέλαβε να πάρει μόνος του την αιώνια αντίπαλο και τελικά τα κατάφερε με σχετική άνεση.

Χατ-τρικ και Liverpool – Everton 3-0 σε μια αναμέτρηση που λίγοι θα ξεχάσουν το πάθος του Άγγλου μέσου. Δεν ήταν τα τελειώματα των φάσεων αλλά η δίψα και η θέληση να βρεθεί μπροστά και να οδηγήσει την ομάδα του σε μια λυτρωτική επιτυχία, δίνοντας χαρά σε μια κάκιστη χρονιά για τα δεδομένα του συλλόγου.

Δεν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις! Δείτε το σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε: