Η -υποθετική- πλατφόρμα της Premier League ή αλλιώς: «Το PremFlix»

Μία υποθετική και ταυτόχρονα… ονειρική ιστορία προς τους απανταχού φίλους της Premier League, βγαλμένη και δομημένη από το eyap.gr!

 

Ας φανταστούμε τους εαυτούς μας μια μέρα μέσα στην εβδομάδα, λίγο πριν την «εισβολή» του Σαββατοκύριακου, να έχουμε ξυπνήσει αρκετά νωρίς προκειμένου να ακολουθήσουμε την κλασσική διαδικασία της προετοιμασίας για το σχολείο, το πανεπιστήμιο, τη δουλειά ή ένα κρίσιμο επαγγελματικό – και μη – ραντεβού.

Ταυτόχρονα, μόλις έχουμε ανακαλύψει μια διαδικτυακή πλατφόρμα βγαλμένη από τα πιο τρελά μας όνειρα, όπου, στον ελεύθερο μας χρόνο, σκοπεύουμε να «λιώσουμε» μπροστά από μια οθόνη. Όχι, δεν πρόκειται φυσικά για το πασίγνωστο «Netflix» αλλά για κάτι πιο… προσιτό μας.

Το «PremFlix» αποτελεί μια πλατφόρμα ανάλογη του Netflix που στον κόσμο μας (και όχι στο υποθετικό σενάριο που έχουμε δημιουργήσει) είναι πιθανό να πάρει «σάρκα και οστά» σε μερικά έτη από τώρα, από την ίδια την Premier League. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα πρόκειται να είναι αυτοτελής και θα προβάλλει όλες τις αναμετρήσεις του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. Φυσικά, το παραπάνω εγχείρημα είναι προγραμματισμένο έτσι ώστε το αγαπημένο μας πρωτάθλημα να… φτάσει στα σπίτια των πιο «αδύναμων» οικονομικά φιλάθλων, που δεν έχουν την άνεση να διαθέτουν συνολικά 912 λίρες τον χρόνο και 76 λίρες τον μήνα σε συνδρομητικά κανάλια (Sky Sports, BT Sport και Amazon Prime).

 

 

Με τα νέα δεδομένα, το PremFlix θα στοιχίσει το… ταπεινό μηναίο ποσό των 10 λιρών με δυνατότητα προβολής σε 188 χώρες!

Βέβαια κακά τα ψέμματα, μια τέτοια άκρως πρωτοποριακή προσπάθεια απαιτεί πολύ, πολύ προγραμματισμό και συνέπεια προς τους συνδρομητές της, καθώς φαντάζει πολύ ουτοπικό το σενάριο προγραμματισμού και των 380 αγώνων (ανά σεζόν) σε διαφορετικές ώρες ανά τον κόσμο. Ωστόσο, στο βωμό των χρημάτων, τα πάντα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα (Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας αυτή τη στιγμή εισπράττουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περίπου 3 δις. λίρες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ με την υλοποίηση του προαναφερθέν σχεδίου θα εκτοξεύσουν τα έσοδα τους στα 24 δις. λίρες)…

Επιστρέφοντας λοιπόν στο σενάριο μας, μεσολαβεί μια κουραστική και βαρετή ημέρα, η οποία ανυπομονούμε να λάβει τέλος όσο το δυνατόν το συντομότερο. Εν τέλει, οι ώρες περνάνε δια μαγείας και η στιγμή να επιστρέψουμε στην οικία μας είναι γεγονός, αφού έχουμε ξοδέψει τον περισσότερο χρόνο στον δρόμο, σκεπτόμενοι πώς στο καλό μπορεί να είναι διαμορφωμένο το PremFlix.

Ανοίγουμε την εξώπορτα της πολυκατοικίας, ανεβαίνουμε τα σκαλιά και φτάνουμε έξω από τας θύρας τους σπιτιού μας. Ξεκλειδώνουμε βιαστικά-βιαστικά. Ήρθε η ώρα, σκεφτόμαστε αμέσως!

 

 

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όντες μέσα στο σπίτι είναι να τρέξουμε σαν τον «Flash» στον υπολογιστή ή την τηλεόραση μας και να ανοίξουμε την νεοσύστατη πλατφόρμα… Καλώς ήρθατε στο PremFlix!

Με μια πρώτη ματιά, το βλέμμα μας πέφτει πάνω και καθηλώνεται στο επιβλητικό σήμα της Premier League, με το λιοντάρι που βρυχάται. Ακολουθεί ένα μήνυμα-καλωσόρισμα της Premier League, όπου, όπως συνηθίζεται, πρέπει να αποδεχθούμε κάποιους πολύ συγκεκριμένους όρους της πλατφόρμας.

Σαν φυσιολογικοί συνδρομητές, δεν τους δίνουμε και ιδιαίτερη βάση με το αίσθημα της ανυπομονησίας και του ενθουσιασμού να μας έχει καταβάλει! Αποδεχόμαστε τους όρους και μπουμ… κάθε αναμέτρηση του αγαπημένου μας πρωταθλήματος μας έχει σερβιριστεί έτοιμη στο πιάτο μας!

Όχι μόνο μπορούμε να παρακολουθούμε ζωντανά κάθε παιχνίδι ανά αγωνιστική αλλά μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε ξανά και ξανά τα 90λεπτα των προηγούμενων αναμετρήσεων, με την επιλογή πάντα «παράλειψης» ολόκληρου του παιχνιδιού και προβολής αποκλειστικά των καλύτερων στιγμών του. Παράλληλα, οι ειδικοί της πλατφόρμας μας έχουν κάνει ήδη γνωστές τις ημερομηνίες και τι ώρες διεξαγωγής των επερχόμενων αγώνων.

 

 

Εκεί που περιηγούμαστε στην πλατφόρμα, μας πετάγονται συχνά-πυκνά και διαφημίσεις (αλίμονο) από την ίδια την πλατφόρμα σχετικά με την «ποιότητα» του προγράμματος. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορούμε να υποβαθμίσουμε ή να αναβαθμίσουμε το πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει, όπως ακριβώς στο Netflix, με το καθένα ξεχωριστά να έχει ανάλογες παροχές. Δηλαδή, από το Αρχικό πακέτο (7,99 λίρες μηνιαίως) μπορούμε να «μεταπηδήσουμε» στο Τυπικό (10,99 λίρες) και από εκεί στο Πλήρες (13,99 λίρες) για την απόλυτη εμπειρία!

Επίσης, έχουμε την επιλογή-διαμάντι της «Παύσης» της ζωντανής μετάδοσης σε περίπτωση που μας συμβεί το παραμικρό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, έτσι ώστε να μην χάσουμε δευτερόλεπτο! Δίπλα από κάθε οθόνη μετάδοσης υπάρχει ένα «τσατ σχολιασμού», όπου ελεύθερα οι συνδρομητές του PremFlix μπορούν να σχολιάζουν και να… λύνουν τις ποδοσφαιρικές τους διαφορές.

Βέβαια, πέρα από τις αμέτρητες ώρες παρακολούθησης ποδοσφαιρικής πανδαισίας μας προσφέρονται απλόχερα μερικές ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες: όσο αυξάνονται οι συνδρομητές-φίλαθλοι της πλατφόρμας, τόσο πιο πολύ υλικό θα προστίθεται. Συγκεκριμένα, κάθε μήνα θα κάνουν την εμφάνιση τους διάφορα αφιερώματα για το αγγλικό στοιχείο, τα οποία θα παρουσιάζονται από εξειδικευμένους αθλητικούς δημοσιογράφους της Βρετανίας ή από παλαιές δόξες των αγγλικών γηπέδων.

Παίκτες και προπονητές που έγραψαν ιστορία, στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες όλων, προσωπικότητες αναλλοίωτες στο χρόνο και το πάθος των Άγγλων οπαδών θα είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν το κοινό του PremFlix.

 

 

Φυσικά, ως αυτόνομη λίστα, μετά τα «Αφιερώματα» δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι «Αναλύσεις». Εκεί, με δύο «κλικ» οι ειδικοί του αθλήματος πιάνουν «ένα προς ένα» παιχνίδι ξεχωριστά και μας παρουσιάζουν τις τακτικές προσεγγίσεις του κάθε προπονητή, τις κινήσεις-κλειδιά των ποδοσφαιριστών αλλά και στα «αγαπημένα» μας στατιστικά που πάντοτε μαρτυρούν την… πάσα αλήθεια.

Επιπροσθέτως, μαζί με τα παραπάνω υπάρχει η κατηγορία «Post PL Games Show», όπου δημοσιογράφοι και αστέρες από το παρελθόν και το παρόν σχολιάζουν όλα όσα συνέβησαν στο τέλος κάθε αγωνιστικής, κάτι πανομοιότυπο δηλαδή με το «Monday Night Football» του Sky Sports, όπου οι πάλαι ποτέ αντίπαλοι των αγγλικών χορταριών, οι Gary Neville και Jamie Carragher δίνουν βροντερό παρών κάθε φορά.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις επιλογές η κατηγορία «Η ομάδα μου». Εκεί ο συνδρομητής μπορεί να επιλέξει την ομάδα ή τις ομάδες της αρεσκείας του και εκτός από το αυτονόητο, δηλαδή να απολαμβάνει κάθε ζωντανή και μη αγωνιστική δράση του συλλόγου που υποστηρίζει, να ενημερώνεται για τα τελευταία του νέα αλλά και να έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης αφιερωμάτων και αναλύσεων που τον αφορούν άμεσα.

 

Απλά τέλειο το PremFlix, δεν νομίζετε;

Πάντως, για να έρθουμε για λίγο στο σήμερα και τον πραγματικό κόσμο, όσο συναρπαστική και εάν ακούγεται η συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα, οποιαδήποτε ενέργεια από μεριάς Premier League αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το 2022, όταν λήξει η συμφωνία με τα τηλεοπτικά δίκτυα…

Άρα, σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας για καλή τύχη, κάνουμε υπομονή μερικά χρονάκια και μετά, το «PremFlix and Chill» θα είναι πρώτο στις τάσεις (θα με θυμηθείτε) και θα αποτελεί την καλύτερη ατάκα για πέσιμο!