Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ θα τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του πολέμου

Μαύρα περιβραχιόνια και ενός λεπτού σιγή θα τηρηθούν στα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στο Ισραήλ και τη Γάζα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πόλεμος που λαμβάνει χώρα σε Ισραήλ και Γάζα έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και όπως είναι λογικό έχει ταρακουνήσει για τα καλά και τον δυτικό κόσμο.

Είναι γνωστό ότι η Πρέμιερ Λιγκ δεν μένει αδιάφορη σε τέτοιου είδους κοινωνικά συμβάντα και αυτή τη φορά όλες οι ομάδες αναμένεται να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στα επερχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου που επανέρχεται η δράση στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι διαιτητές θα μπουν στο γήπεδο φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή.

Στην ανακοίνωσή της, η Πρεμιερ Λιγκ αναφέρει σχετικά: «Η Πρέμιερ Λιγκ είναι σοκαρισμένη από την ξαφνική και κλιμακωτή κρίση στο Ισραήλ και τη Γάζα και καταδικάζει απερίφραστα τις τρομερές και βίαιες πράξεις εναντίον των αθώων και αμάχων πολιτών. Ελπίζουμε για ειρήνη, η σκέψη μας είναι στα θύματα και εκφράζουμε την εγκάρδια συμπόνια μας στις οικογένειες και τις κοινότητες που έχουν πληγεί».

Παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και η Αγγλική Ομοσπονδία, ενόψει του φιλικού αγώνα της εθνικής με την Αυστραλία την Παρασκευή:

«Την Παρασκευή το βράδυ, θα τιμήσουμε τη μνήμη των αθώων θυμάτων από τα θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους στην Αγγλία και την Αυστραλία και όλους όσους έχουν πληγεί. Υποστηρίζουμε την ανθρωπότητα και θέλουμε να μπει τέλος στον θάνατο, τη βία και τον πόνο».

Διαβάστε επίσης για τα συνεχή διαιτητικά λάθη και γιατί το καλύτερο θεωρητικά πρωτάθλημα στον κόσμο έχει τόσες διαιτητικές αστοχίες!

Μαύρα περιβραχιόνια και ενός λεπτού σιγή λοιπόν και στον φιλικό αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Αυστραλίας στο Γουέμπλεϊ την Παρασκευή, σύμφωνα με την FA.