Ημιαυτόματο οφσάιντ από την επόμενη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ [vid]

Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισαν ομόφωνα την εισαγωγή του ημιαυτόματου οφσάιντ από την επόμενη σεζόν.

Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισαν ομόφωνα την εισαγωγή του ημιαυτόματου οφσάιντ από τη σεζόν 2024/2025.

οφσάιντ

Για την θέσπιση αυτού του κανονισμού θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο λογισμικό και οι κάμερες που χρησιμοποιεί η UEFA στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η Πρέμιερ Λιγκ με ανακοίνωσή της.

Η διοργανώτρια αρχή πιστεύει ότι η χρήση της ημι-αυτοματοποιημένης τεχνολογίας αποφάσεων (SAOT) θα εξοικονομήσει περίπου 30 δευτερόλεπτα ανά απόφαση. Ελπίζει ότι η εισαγωγή της θα θέσει τέλος σε καταστάσεις όπου ο αγώνας συνεχίζεται μετά από πιθανό οφσάιντ, επειδή οι βοηθοί διαιτητές έχουν την εντολή να κρατούν τη σημαία τους κάτω, προτού κατόπιν γυρίσουν πίσω τη φάση μετά την ολοκλήρωση μιας επίθεσης.

Αντίθετα, οι βοηθοί θα έχουν ένα φωνητικό στο ακουστικό τους που θα τους ενημερώνει για την ημι-αυτοματοποιημένη απόφαση οφσάιντ και μπορούν να ανασηκώσουν αμέσως τη σημαία τους.

Το υπάρχον μηχανικό πλαίσιο για τους VAR έχει συγκεντρώσει αρκετή κριτική φέτος, κυρίως για το λάθος ανάκλησης του γκολ του Λουίς Ντίαζ εναντίον της Τότεναμ τον Σεπτέμβριο. Παρόλο που η Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) – ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη διαιτησία στην Αγγλία – παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα «σημαντικό ανθρώπινο λάθος», στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε και ο χρόνος που απαιτείται για την αναθεώρηση των οφσάιντ από τους VAR.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κριτική, η Πρέμιερ Λιγκ έκανε δοκιμές στη συγκεκριμένη τεχνολογία, πριν αποφασίσει να εγκρίνει τη χρήση της για την επόμενη σεζόν.


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Xωρίς τον Μπόουεν η Γουέστ Χαμ στο Λεβερκούζεν