Κάρντιφ: Πλήρωσε την πρώτη δόση για την μεταγραφή του Σάλα

Η Κάρντιφ πλήρωσε στην Νάντ την πρώτη δόση για την μεταγραφή του Εμιλιάνο Σάλα, με σκοπό την άρση του εμπάργκο των μεταγραφών.

Τον Ιανουάριο του 2019, η Κάρντιφ έκλεινε την αγορά του Εμιλιάνο Σάλα από την Νάντ. Όλα ήταν κλεισμένα, με τον επιθετικό να ταξιδεύει στην Αγγλία για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Όμως, ο Αργεντινός δεν θα φτάσει ποτέ στο Νησί, καθώς το αεροπλάνο στο οποίο μετέβαινε χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από την Μάγχη. Τα νέα επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα. Το αεροπλάνο συνετρίβη, κόβοντας το νήμα της ζωής στον 28χρονο και στο πλήρωμα.

Στην συνέχεια, η Κάρντιφ αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό που είχε συμφωνηθεί για τον Σάλα. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίστηκαν πως δεν ήταν επίσημα παίχτης τους, οπότε δεν ήταν υπόχρεοι να καταθέσουν τις 15 εκατομμύρια λίρες. Έτσι, η FIFA επέβαλε εμπάργκο στις μεταγραφές του συλλόγου για 3 μεταγραφικές περιόδους.

Νωρίτερα στην χρονιά ασκήθηκε έφεση, η οποία απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Λωζάνης. Μάλιστα, έγινε νέα έφεση στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο. Αναμένεται να δημοσιεύσει την ετυμηγορία του αργότερα αυτόν τον μήνα ή στις αρχές Φεβρουαρίου. Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της ομάδας Μεχμέτ Ντάλμα επιβεβαίωσε πως δέχτηκε ένα τιμολόγιο από την Ναντ. Αυτό ήταν για την πληρωμή 5,3 εκατομμυρίων λιρών, ως πρώτη δόση.

Τελικά, έδωσαν εφτά εκατομμύρια λίρες μαζί με τους τόκους. Οι «Bluebirds» αναμένουν να γίνει άρση του εμπάργο από την FIFA. Επίσης, είχαν απευθύνει έκκληση στην EFL, ώστε να μπορούν να φέρουν παίχτες τώρα τον Ιανουάριο. Βρίσκονται στην 20η θέση της Τσάμπιονσιπ, μόλις στο +2 από την ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα χρειάζεται αφίξεις, για να ενισχυθεί το ρόστερ και να παραμείνει στην κατηγορία.

Διαβάστε ακόμα: Έβερτον: Διαπραγματεύσεις με Βιγιαρεάλ για τον Ντανζούμα

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!